НАЧАЛО Други

Милиардерите се насочват към тези две AI акции

22.05.2024 11:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милиардерите се насочват към тези две AI акции

През последните 30 години многобройни инвестиционни тенденции и иновации обещаваха да променят корпоративна Америка, но нито една от тях не оправда очакванията.

Изглежда обаче, че изкуственият интелект (AI) е на път да съперничи на интернет революцията. AI включва софтуер и системи, които могат да се учат и развиват самостоятелно, като осигуряват ефективност в почти всички сектори.

Въпреки потенциала на AI, експертите от Уолстрийт не са съгласни с най-добрите инвестиционни стратегии. При Nvidia, ключов AI бенефициент, някои милиардери напуснаха позициите си, както се вижда от последните подадени формуляри 13F за приключилото през март тримесечие. Милиардери инвеститори като Филип Лафон, Кен Грифин, Израел Енглендер, Стенли Дръкенмилър и други продадоха значителни количества акции на Nvidia.

Nvidia процъфтява благодарение на своите графични процесори, които са от съществено значение за приложенията на изкуствения интелект в центровете за данни. По-специално графичният процесор H100 е популярен за обучение на големи езикови модели и за работа с генеративни AI решения. През миналата финансова година търсенето на графични процесори за изкуствен интелект удвои продажбите на Nvidia и увеличи приходите ѝ в сегмента на центровете за данни с 217%. Този ръст се дължи на ценовата мощ на Nvidia, тъй като голямото търсене позволи на компанията да повиши цените на графичните процесори.

Историческите тенденции обаче показват, че новите технологии често преминават през първоначални балони, които предизвикват краткосрочна волатилност. Nvidia може да бъде уязвима, ако балонът на изкуствения интелект се спука. Освен това конкуренцията от страна на компании като Intel и AMD, както и вътрешната конкуренция от страна на големи клиенти, които разработват свои собствени чипове с изкуствен интелект, може да повлияе на пазарната доминация и ценовата мощ на Nvidia.

Докато от Nvidia излязоха инвеститори милиардери, други акции от AI сектора привлякоха вниманието. CrowdStrike Holdings (NASDAQ: CRWD), лидер в областта на киберсигурността, отбеляза увеличение на инвестициите от милиардери като Кен Грифин, Израел Енглендер и Джон Овърдек. Платформата Falcon на CrowdStrike, която използва изкуствен интелект за подобряване на откриването на заплахи, доведе до голямо задържане на клиенти и увеличаване на разходите им за допълнителни модули, което тласна компанията към високи брутни маржове.

Palantir Technologies (NYSE: PLTR), друга компания, оперираща в AI сектора, също се сдоби с инвеститори милиардери. Платформата Gotham на Palantir подпомага анализа на правителствени данни, а платформата Foundry помага на бизнеса да рационализира дейността си. Стабилният баланс на Palantir с близо $3.9 милиарда в брой и без дългове я позиционира добре за бъдещ растеж.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

13.06.2024 10:00 1 мин. четене

Ето какво показват данните за инфлацията в Китай

Потребителските цени в Китай се отбелязаха леко увеличение през май, като Индексът на потребителските цени (CPI) се повиши с 0.3% на годишна база, почти същото като през април.

13.06.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.