НАЧАЛО Други

Милиардер отправи предупреждение за американската икономика

октомври 9, 2023 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милиардер отправи предупреждение за американската икономика

Милиардерът инвеститор Бил Акман отправи предупреждение, посочвайки дисбаланса между купувачите и продавачите на американски държавни облигации.

В неотдавнашно интервю за телевизия CNBC Акман изтъкна различни фактори, които биха могли да накарат Федералния резерв да направи внезапни корекции на основните си лихвени проценти.

Според Акман пазарът на облигации в САЩ изглежда нестабилен поради това, че основните чуждестранни държатели на държавен дълг се освобождават от своите държавни хазни:

В краткосрочен план има няколко потенциални катализатора за значителни движения на лихвените проценти. Намираме се на ръба на спиране на работата на правителството, което изглежда все по-вероятно.

Това би довело до преустановяване на публикуването на данни от различни правителствени агенции, на които Федералният резерв разчита в голяма степен при вземането на решения за лихвените проценти, създавайки своеобразно информационно затъмнение.

Освен това според него сме изправени пред една от най-предизвикателните технически среди в последно време по отношение на динамиката на търсенето и предлагането на облигации. Забележително е, че Китай, Русия (ако притежават американски ценни книжа) и Саудитска Арабия активно се освобождават от тях.

Последните данни на Министерството на финансите на САЩ сочат забележимо намаление на притежаваните от Китай държавни ценни книжа – от $835.4 милиарда в началото на юли до $821.8 милиарда в края на месеца – намаление с $13.6 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Притесненията за долара и ролята на китайската валута

През последните няколко години сред висшите политици от БРИКС нараства загрижеността относно доминиращата роля на долара и неговото въздействие върху макроикономиката на развиващите се пазари.

декември 7, 2023 17:00 4 мин. четене

Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

Чанпен Джао наскоро бе признат за виновен от съдия в САЩ по дело, свързано с нарушения на разпоредбите за борба с прането на пари.

декември 7, 2023 16:46 2 мин. четене

Рецесията в САЩ и какво мислят директорите на големите банки

Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към група на банкови ръководители, които предупреждават за предстоящи трудни времена.

декември 7, 2023 14:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия може да започне “петролна война” срещу САЩ

Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените на петрола чрез съкращаване на производството и може да обмисли значителна промяна в посока към САЩ, според мнението на енергийния експерт Пол Санки.

декември 7, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.