НАЧАЛО Биткойн

MicroStrategy може да продаде част от своите Биткойн притежания

юни 15, 2022 10:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy може да продаде част от своите Биткойн притежания

Софтуерната компания MicroStrategy Incorporated е изправена пред евентуално искане за допълнително обезпечение като част от поддържането на своя заем, обезпечен с биткойни, на фона на продължаващата висока пазарна волатилност.

По-специално, компанията, която е натрупала значителен брой BTC, взе заем от $205 милиона от криптобанката Silvergate Capital с 19,466 Биткойн като обезпечение. 


Въз основа на условията на заема, ако Биткойн се търгува под $21,000, компанията ще бъде принудена да задейства маржин кол. 


За да избегне маржин кол, Microstrategy може да бъде принудена да включи повече обезпечения или да продаде част от притежаваните от нея биткойни, за да покрие заема си, обезпечен с водещата криптовалута. 


Това се случва, тъй като на 14-ти юни Биткойн се търгуваше частично на ниво от $21,033, преди леко да се възстанови и да се търгува около $21,180 към момента на писане, според данни от CoinMarketCap.


Въпреки че следващият ход на компанията все още не е определен, MicroStrategy твърди, че не планира да продаде Биткойн. Откакто започна да натрупва актива, стратегията на компанията “купи и дръж” беше печеливша, особено през 2021 г. 


През последните шест месеца обаче Биткойн коригира стойността си с около 50%, като се очертават маржин колове.


Струва си да се отбележи, че през май президентът на MicroStrategy Фонг Ле разкри, че компанията разполага с 95,643 необременени биткойна, които биха могли да бъдат насочени към това да послужат като обезпечение.


Бихме могли да допринесем с повече биткойни за пакета от обезпечения, за да не изпаднем в ситуация на маржин кол”, каза той.


На фона на корекцията на цената Биткойн индекс на относителна сила (RSI) на BTC достигна най-ниското си ниво, който на 13-ти юни беше 43.7. Въпреки волатилността главният изпълнителен директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър твърди, че Биткойн със сигурност ще се възстанови. 


Освен това MicroStrategy притежава Биткойн в размер на над 120,000 BTC и ако реши да продаде част от актива, това може да окаже значително въздействие върху и без това изпитващия затруднения криптопазар. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор предвижда изключителни печалби за този алткойн

Освен MicroStrategy, повечето предприятия, свързани с криптовалути, усещат горещината след срива на пазара. Например криптозаемодателят Celsius Network обяви спиране на тегленията, суаповете и трансферите в платформата си, позовавайки се на екстремните пазарни условия.

Въпреки това компанията добавяше още Биткойн, за да понижи цената, на която позицията ѝ ще бъде ликвидирана.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене