НАЧАЛО Биткойн

MicroStrategy купуват още 1,434 биткойна за $85 милиона

декември 11, 2021 16:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy купуват още 1,434 биткойна за $85 милиона

Главният изпълнителен директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър потвърди, че неговата компания е закупила допълнителни 1,434 биткойна за $82.4 милиона на средна цена от $57,477.

Последната покупка на BTC идва, когато Сейлър заявява, че “паричните средства и кредитът се сриват“.

Към 9-ти декември MicroStrategy притежава 122,478 BTC, придобити за $3.66 милиардa на средна цена от $29,861. Към момента на публикуване стойността на Биткойн портфолиото на MicroStrategy е $6.08 милиарда. Това означава, че MicroStrategy е регистрирала невероятната печалба от $2.42 милиарда от своята стратегия за придобиване на BTC.

По време на интервю в сряда в YouTube Сейлър обясни пред главния изпълнителен директор защо Биткойн е толкова за предпочитане в сравнение с държането на парични резерви.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Chainalysis интегрира Lightning Network за Биткойн плащания

Всяка компания на Земята има баланс, който обикновено е в брой и кредит. С малки изключения, всеки държи някой друг щатски долар или евро, или местна фиатна валута, и ако искат алтернатива на това, те държат нискорисков дълг, държавен дълг – и ако наистина търсят рискови активи, те държат друг дълг.

Това са кеш и кредит, а парите и кредитът се разпадат. Те винаги са се разпадали, но сега се рушат с по-бързи темпове. В добри времена те се разпадат със 7% годишно, а в лоши времена се разпадат с 10, 15 или 20% годишно. В ужасяващи времена, например, ако сте във Венецуела, Аржентина, Ливан, те се разпадат с 60-80% годишно. Това е хиперинфлация.

Преди година ние [MicroStrategy] имахме баланс с $500 милиона в брой и кредит и изглеждаше, че почти сигурно ще се разпадне с темп от 15% годишно в продължение на четири години и това ни накара да открием Биткойн.

Съобщението на MicroStrategy идва в същата седмица, когато Конгресът изслуша свидетелствата на ръководителите на Coinbase, Circle, FTX, Bitfury, Paxos и фондацията Stellar. След изслушването Сейлър обяви, че Биткойн е истинският победител.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене