НАЧАЛО Други

Майкъл Бъри залага срещу Nvidia – как се представя неговата инвестиция

ноември 18, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Майкъл Бъри залага срещу Nvidia – как се представя неговата инвестиция

Неотдавна Майкъл Бъри, широко известен от филма "The Big Short", промени песимистичната си прогноза от целия пазар към конкретен сектор.

Документите за ценни книжа за третото тримесечие разкриват, че Scion Asset Management на Бъри е претърпялa значителна загуба, след като е напусналa мечата си позиция по отношение на S&P 500 и Nasdaq-100.

Вместо това от компанията инвестираха $47.4 милиона в пут-опции срещу iShares Semiconductor ETF (SOXX), показвайки негативно мнение за полупроводниковата индустрия, която включва големи играчи като AMD, Broadcom, Nvidia, Intel и други.

Въпреки тази промяна, мечият залог на Бъри върху SOXX не доведе до очакваните резултати. През четвъртото тримесечие ETF-ът отбеляза забележителен ръст, като се повиши със 7.5% от $476 до $512 след последната потвърдена дата на притежание на пут опции от Бъри на 2 октомври. Този ръст може да се отдаде на решаващата роля, която компаниите за полупроводници играят в сегашния подем на приложенията на изкуствения интелект (AI).

Компании като Nvidia се възползваха значително от бума на AI, тъй като техните чипове от висок клас, по-специално графични процесори (GPU), захранват различни AI продукти, включително ChatGPT на OpenAI. Nvidia доминира около 80% от пазара на графични процесори и е пригодила тези чипове за ефективни AI изчисления.

За разлика от тях общите централни процесори (CPU), като тези, произвеждани от Intel, се справят с по-широк кръг задачи, но със сравнително по-ниска ефективност от специализираните чипове като графичните процесори на Nvidia.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.