НАЧАЛО Други

Мексико възобновява доставките на петрол за Куба

30.05.2024 23:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мексико възобновява доставките на петрол за Куба

Мексико планира да възобнови доставките на петрол за Куба след тримесечна пауза, сочат данните за превоза в сряда - ход, който може да помогне за облекчаване на прекъсванията на електрозахранването и влошаващия се недостиг на гориво на острова.

През последните месеци прекъсванията на електрозахранването на управлявания от комунистическата партия остров станаха нещо обичайно, тъй като страната се бори да получи суров петрол и гориво от най-големите си доставчици, а логистичните проблеми усложняват вътрешното разпределение на горивото към остарелите електроцентрали.

От миналата година мексиканската държавна компания Pemex се очертава като нов доставчик, заяви петролната компания пред Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) по-рано този месец, допълвайки доставките от Венецуела и изпращайки лек суров петрол чрез изцяло притежавано дъщерно дружество на борда на кубинския танкерен флот.

Тази седмица плаващият под кубински флаг танкер Vilma пристигна в мексиканската стоянка Pajaritos и чака да зареди в това пристанище, показват данните за проследяване на плавателните съдове от финансовата компания LSEG. Последната доставка на петрол от Мексико за Куба е била през февруари.

Откакто започна редовен износ на петрол миналата година, до февруари Мексико е изпращало средно по 21,000 барела на ден суров петрол и втечнен нефтен газ (LPG) за Куба според данните. Доставките през втората половина на миналата година се оценяват от Pemex на около $400 милиона. М

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.