НАЧАЛО Други

Цените на петрола изглеждат стабилни преди данните за запасите и срещата на ОПЕК+

30.05.2024 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цените на петрола изглеждат стабилни преди данните за запасите и срещата на ОПЕК+

Цените на петрола се задържаха относително стабилни в четвъртък, очаквайки предстоящите данни относно запасите от суров петрол в САЩ, тези за инфлацията и дискусиите в рамките на страните от ОПЕК+ относно корекциите в предлагането до края на седмицата.

Фючърсите на сорта “Брент” отбелязаха лек спад от 0.39%, достигайки $83.13 за барел към момента на писане на статията, докато американският суров петрол “West Texas Intermediate (WTI)” отбеляза незначителен спад от 0.37%, установявайки се на $78.97 към 16:50 ч. на 30 май.

И двата бенчмарка – Брент и WTI – са готови за месечен спад, като фючърсите върху Брент сочат понижение от над 5 % спрямо предходния месец, докато за WTI се очаква спад от над 3 %.

Въпреки отчетеното през миналата седмица значително намаление на запасите от суров петрол в САЩ, което надхвърли прогнозите на анализаторите, пазарните нагласи останаха предпазливи.

През април световните запаси от петрол отбелязаха увеличение поради слабото търсене на горива, което потенциално засилва аргументите на членовете на ОПЕК+, включително ОПЕК и нейните съюзници като Русия, да запазят съкращенията на доставките по време на предстоящата си среща на 2 юни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.