НАЧАЛО Други

Метавселената на Марк Зъкърбърг на фона на загуби за милиарди

април 28, 2023 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Метавселената на Марк Зъкърбърг на фона на загуби за милиарди

Марк Зъкърбърг, главен изпълнителен директор на Meta (известна преди като Facebook), потвърди ангажимента си към метавселената, наричайки я основна технологична вълна, върху която компанията се фокусира.

Метавселената е виртуален свят, в който хората могат да влизат и да взаимодействат по различни начини с помощта на технологии като VR и AR.

Подразделението на Meta за метавселена, Reality Labs, изпитва затруднения, тъй като през първото тримесечие на тази година загубите му възлизат на $4 милиарда, а през 2022 г. – на близо $14 милиарда.

Очаква се загубите на подразделението да се увеличат през 2023 г. Това доведе до критики от страна на акционерите, които са обезпокоени от разходите на Meta за метавселената и искат компанията да се съсредоточи върху основните си дейности като Facebook и Instagram.

За разлика от тях бизнесът на Meta “Family of Apps”, включващ Facebook, Instagram, Messenger и WhatsApp, се представя добре, отчитайки $28.6 милиарда приходи за фискалното тримесечие, приключващо през март.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: БРИКС: Още 19 държави влизат в борбата срещу долара


Horizon Worlds, водещото предложение на Meta в областта на метавселената, се бори да набере популярност, а общият брой на потребителите едва надхвърля 200,000. За сравнение, платформата Roblox, която също е мултиплейър виртуален свят, е привлякла средно 65 милиона активни потребители през януари тази година.

Зъкърбърг беше обещал да пусне уеб версия на Horizon Worlds до края на 2022 г., но от близо пет месеца през 2023 г. Meta все още не е изпълнила обещанието си. Въпреки тези неуспехи Зъкърбърг остава ангажиран с метавселената, наричайки я дългосрочен проект, върху който Meta се е фокусирала.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто борсата Bybit науска канадския пазар

Bybit, платформа за обмен на криптовалути, наскоро реши да прекрати услугите си в Канада, следвайки стъпките на лидера в бранша Binance.

юни 2, 2023 17:41 2 мин. четене

Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

Неотдавнашното одобрение на законопроекта за тавана на дълга на САЩ от Камарата на представителите взе изненадващ обрат, тъй като спорната тема за крипто данъчното облагане беше ефективно заобиколена.

юни 2, 2023 11:00 2 мин. четене

БРИКС започна да разглежда заявленията на множество държави

Коалицията БРИКС се стреми към разширяване на своя съюз, както посочи един от нейните ключови членове.

юни 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.