НАЧАЛО Алткойни

Меме криптовалутите са в разгара си – ето на какво се дължи техния подем

15.03.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Меме криптовалутите са в разгара си – ето на какво се дължи техния подем

Меме монетите, известни със своя забавен произход и спекулативни тенденции, напоследък привличат вниманието на финансовите среди.

Въпреки че нямат присъща стойност, тези токени показаха интригуваща корелация между ценовите си скокове и растежа на потребителските портфейли в основните блокчейни, както е описано в доклад на екипа за дигитални активи на Franklin Templeton.

Макар че традиционните финансови институции може да се отнасят скептично към меме монетите поради нетрадиционния им характер, те се очертават като примамлива перспектива за инвеститорите, търсещи бързи печалби. Този чар отчасти се подхранва от атрактивността на класа монети, които завладяха инвеститорите с отличителните си черти през изминалата година.

В доклада се разглежда връзката между активността в търговията с меме монети и увеличаването на активните адреси в различни блокчейни. Той разкрива значителна съгласуваност, при която ръстът в търговията с меме монети в определени вериги съвпада с увеличаването на броя на активните адреси в тези мрежи.

Докладът подчертава забележителните случаи на скокове, които меме монетите са преживели през изминалата година. Например BONK, базиран на Solana, демонстрира значителен скок през четвъртото тримесечие на 2023 г., като дневните адреси на активните потребители са се увеличили със 75% спрямо предходното тримесечие.

За някои търговци инвестирането в меме криптовалути представлява спекулативен залог върху потенциалния растеж на определена блокчейн екосистема. Тези настроения са особено очевидни при възхода на известните меме токени в рамките на екосистемите на Етериум и Solana, който съвпада с по-широкото покачване на цената на Биткойн от края на февруари.

Културно влияние и инвестиционни перспективи на токените

Структури като Avalanche Foundation, отговорна за поддръжката на блокчейна Avalanche, също започнаха да инвестират в меме токени, изградени върху тяхната мрежа. Това подчертава признаването на културната меме стойност, която тези токени могат да генерират сред инвеститорите.

Отвъд финансовите им последици меме монетите отразяват развиващата се култура, свързана с блокчейн технологията и криптовалутите. Техният възход подчертава все по-голямото сближаване на онлайн културата, тенденциите в социалните медии и дигиталните финанси, което размива границите между традиционното инвестиране и спекулативната търговия.

Въпреки това меме токените не са застраховани от противоречия. Критиците често изразяват опасения относно липсата на вътрешна стойност и рисковете, свързани със спекулативната им търговия. Освен това променливият характер на тези монети може да доведе до значителни колебания в цените, което поставя предизвикателства както пред инвеститорите, така и пред регулаторните органи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

2 криптовалути с голям потенциал на фона на конфликта между Иран и Израел

Геополитическото напрежение между Иран и Израел хвърли сянка върху пазара на криптовалути, предизвиквайки опасения в световен мащаб.

17.04.2024 14:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Binance добавя 6 нови алткойн двойки за търговия

За да подобри търговския опит на потребителите и да разшири възможностите за търговия, Binance представи нови двойки за търговия и услуги за ботове за търговия на своята спот платформа.

16.04.2024 21:06 1 мин. четене

Криптовалутата на Binance показва сила – какво да очакваме?

Известен крипто аналитик и търговец познат като “Loma” изрази своя оптимизъм по отношение на Binance Coin (BNB).

16.04.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.