НАЧАЛО Финтех

MasterCard ще улеснят конвертирането на крипто във фиат

юли 21, 2021 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MasterCard ще улеснят конвертирането на крипто във фиат

Mastercard обяви партньорства със Circle, Paxos и Evolve Bank & Trust, за да осигури по-опростени конверсии между криптовалути и традиционни фиатни пари.

Mastercard за опростяване на крипто плащанията

Mastercard обяви, че ще подобри картовата си програма за крипто портфейли и борси, улеснявайки процеса на конвертиране на крипто активи в традиционна фиатна валута. Mastercard сформира група звездни партньорства, за да постигне целта си, включително платформа за блокчейн инфраструктура Paxos, Evolve Bank & Trust и USDC – издателя на стабилната монета Circle.

Тези новини следват съобщение през февруари, където Mastercard изложи планове за подкрепа на плащания с криптовалута през 2021 г. По това време фирмата намекна за използването на стабилни монети за улесняване на бъдещи транзакции. Тогава обаче не беше споменат конкретен доставчик. Обявявайки партньорството си със Circle, Mastercard изглежда е избрал USDC като стабилна монета.

Коментирайки актуализацията, Данте Диспарта, главен стратегически директор и ръководител на глобалната политика в Circle, каза:

Сътрудничеството между Circle и Mastercard демонстрира, че доларовите дигитални валути като USDC играят основополагаща роля за извършване на по-ефективни плащания и могат да [спомогнат] за нова икономическа дейност за бизнеси по целия свят.

USDC на Circle ще действа като мост между крипто активите на клиента и фиатните пари, изплатени на търговеца. Новият процес ще конвертира криптовалутите в USDC, преди да бъдат уредени в щатски долари. Допълнителната стъпка ще опрости процеса на конвертиране на криптовалути във фиат. Също така ще позволи на повече компании да приемат крипто плащания чрез Mastercard, без да се притесняват от конвертирането на валута.

ПРОЧЕТИ ОЩЕАкциите на Nvidia спадат заради Биткойн и Етериум

Тъй като стабилните монети стават все по-популярни, правителството на САЩ ги наблюдава внимателно. Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелен наскоро призова регулаторите да „действат бързо“ по отношение на регулацията на стабилни монети, позовавайки се на рискове за финансовата система на страната и националната сигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

Майк Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че секторът на децентрализираните финанси (DeFi) в крипто пространството в крайна сметка ще ‘излезе начело’.

септември 27, 2022 9:58 1 мин. четене

Очаква се 1 милион австралийци да влезнат в крипто до една година

В началото на юли в новото проучване бяха анкетирани 2,609 австралийци на възраст над 18 години, като 548 от участниците в извадката бяха определени като настоящи притежатели на криптовалути.

септември 26, 2022 21:46 1 мин. четене

Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

Разрастването на сектора на финансовите технологии залива света като приливна вълна, носейки със себе си портфейли за дигитални плащания, инвестиционни платформи и криптовалутни борси.

септември 21, 2022 10:30 1 мин. четене

Ledger влизат в партньорство с гиганта Best Buy

Компанията, която предлага крипто портфейлите Ledger, си партнира с водещия търговец на дребно на потребителска електроника и софтуерни устройства Best Buy, за да направи портфейлите Ledger леснодостъпни за милиони потребители.

септември 20, 2022 20:45 1 мин. четене