НАЧАЛО Биткойн

Масови разпродажби на Биткойн миньорите – какво означава това?

27.01.2024 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Масови разпродажби на Биткойн миньорите – какво означава това?

С наближаването на дългоочакваното халвинг събитие се случват забележителни трансформации. Последните данни сочат значителен спад на BTC резервите, държани от миньорите, в съчетание с рязко увеличение на трансферите на BTC към борсите.

Понастоящем движението на Биткойн от миньори към борси надхвърля трикратно потока от борси към миньори, както съобщават анализаторите от фирмата за криптовалутни анализи CryptoQuant. Тази закономерност предполага значителен натиск за продажби, произхождащ от общността на миньорите.

В доклада се предлага тази промяна да изглежда като стратегическа маневра. Миньорите често избират да реализират печалби преди халвинг събитията, като си осигуряват средства за покриване на оперативните разходи и за подготовка на бъдещи инвестиции. Това става особено важно, тъй като конкуренцията в добива на BTC се засилва с всеки халвинг.

Според анализаторите, за да останат конкурентоспособни сред този променящ се пейзаж, миньорите са принудени да инвестират в модерно, по-ефективно оборудване и технологии за добив. Ликвидирането на част от BTC резервите им служи като необходимия капитал за тези стратегически инвестиции.

В доклада се подчертава значението на наблюдението на тази тенденция за инвеститорите и пазарните анализатори, като се подчертава, че засиленият натиск за продажба от страна на миньорите може да повлияе на цената на Биткойн в краткосрочен план. Освен това се подчертава динамичният характер на екосистемата на BTC, при която стратегическите решения, взети от миньорите, могат да повлияят на пазарната динамика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн и Етериум напускат борсите с рекордни темпове

Изходящите потоци на Биткойн (BTC) от централизираните борси достигна най-високото си ниво от средата на 2023 година.

25.02.2024 10:00 1 мин. четене

Срив в цената на Биткойн означава добри възможности за инвеститорите – Робърт Кийосаки

Известният инвеститор Робърт Кийосаки, който се слави със забележително оптимистичните си възгледи за Биткойн, наскоро коментира опасенията относно потенциален рязък спад в стойността на BTC.

25.02.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн: Историята може да се повтори – какво означава това за алткойните?

Уважаван стратег в областта на криптовалутите предполага, че Биткойн (BTC) може да последва историческа тенденция, която потенциално да предизвика ръст при алткойните.

24.02.2024 20:00 2 мин. четене

Крейг Райт призна, че е фалшифицирал Биткойн документи

По време на съдебното заседание, проведено от Алианса за отворени патенти за криптовалути (COPA), Крейг Райт призна, че е направил промени в представения от него документ за Биткойн, както стана ясно по време на заседанието в петък.

24.02.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.