НАЧАЛО Крипто Крими

Марк Кюбан загуби близо $1 милион през MetaMask

септември 16, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Марк Кюбан загуби близо $1 милион през MetaMask

Милиардерът Марк Кюбан е станал жертва на най-новата хакерска атака срещу горещи портфейл. Според съобщенията от MetaMask портфейл, принадлежащ на милиардера Марк Кюбан, са източени близо $870,000.

Първоначалното засичане на хакването е станало на 15 септември вечерта, и то благодарение на бдителността на независимия блокчейн следовател, познат като “@WazzCrypto“.

Следователят е забелязал необичайна активност, свързана с един от портфейлите на Кюбан, който е бил неактивен в продължение на около пет месеца. Според записите на транзакциите на Etherscan, в рамките на краткия 10-минутен период от време от портфейла е извършено бързо изтегляне на различни активи, включително USD Coin (USDC), Tether (USDT) и Lido Staked Ether (stETH).

Интересно е, че впоследствие са изтеглени и прехвърлени в алтернативен портфейл допълнителни USDC на стойност $2 милиона. Тази поредица от транзакции породи подозрения, че Марк Кюбан може да е организирал прехвърлянето на активи в рамките на портфейла си.

Няколко часа по-късно обаче самият милиардер Марк Кюбан потвърди пред DL News, че е влязъл в MetaMask за първи път от месеци, казвайки, че някой е откраднал от него 5 ETH.

Загубите на Кюбан обаче надхвърлят първоначално обявените 5 Етериум токена, които по сегашния курс се оценяват приблизително на $9,000. Общо той е претърпял загуби в размер на около $870,000, разпределени в 10 различни криптовалути.

Почти съм сигурен, че изтеглих версия на MetaMask с някакви глупости в нея“, каза Кюбан пред DL News. Той добави, че това хакване е станало, когато е отишъл в акаунта си, за да го почисти на телефона си. “MetaMask се срина няколко пъти. Аз просто спрях. Тогава вие ми изпратихте имейл. Така че заключих моите NFT на OpenSea. Прехвърлих всичките си Polygon [токени] в акаунта“, каза Кубан.

Кюбан добави, че успешно е прехвърлил останалите активи в Coinbase, като е използвал “ключ“, използван от Coinbase за удостоверяване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Глобиха голяма банка заради натоварване на клиенти със скрити такси и лихви

Банка с активи на обща стойност около $670 милиарда ще плати глоба в размер на няколко милиона долара, след като призна, че в продължение на няколко години е заблуждавала клиенти на кредитни карти.

октомври 1, 2023 18:00 2 мин. четене

Измамници отмъкнаха $3 милиона от крипто инвеститор

Случаите на онлайн измами застрашително нарастват, а секторът на криптовалутите се радва на повишено внимание от страна на регулаторните органи.

септември 30, 2023 21:00 2 мин. четене

Арестуваха основателят на фалиралия Three Arrows Capital

Су Джу, основателят на фалиралата крипто компания Three Arrows Capital, официално е арестуван в Сингапур. Всъщност в доклад на Bloomberg се посочва, че основателят на хедж фонда е бил задържан при опит да напусне страната.

септември 30, 2023 11:00 2 мин. четене

Съдът няма да позволи на Сам Банкман-Фрийд да бъде пуснат от ареста преди делото

Искането на Сам Банкман-Фрийд да бъде освободен от федералния затвор в Бруклин преди съдебния процес по едно от най-значимите наказателни дела в историята на САЩ беше отхвърлено от окръжния съдия Люис Каплан.

септември 29, 2023 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.