НАЧАЛО Биткойн

Манипулация на Биткойн чрез Tether

юни 14, 2018 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Манипулация на Биткойн чрез Tether

Tether бе критикуван, след като ново изследване го обвини в манипулация на цените на Биткойн през 2017 г., съобщи The New York Times на 13ти юни.

Докладът, публикуван на 13ти юни от Джон М. Грифин и Амин Шамс от Университета в Тексас, показва, че тенденциите в транзакциите сочат, че Tether е „използван за осигуряване на ценова подкрепа и манипулиране на цените на валутния курс„.

Половината от ръста на цените на Биткойн през декември 2017 г., когато цената достигна стойност от около $20,000, изрично се дължи на Tether и емитента Bitfinex, твърдят изследователите.

Използвайки алгоритми за анализ на блокчейн данните, откриваме, че покупките с Tether са насрочени след спад на пазара и водят до значително увеличение на цените на Биткойн„, обобщава резюмето на доклада.

По-малко от 1% от часовете с толкова тежки сделки с Tether се свързват с 50% от покачването на Биткойн и 64% от другите криптовалути.tron g>

Tether е обект на подобни критики от края на миналата година. Това стана след като пускането на монети на пазара оказа ефект върху цените на Биткойн. Хипотезата на Грифин и Шамс се превърна във фокус на големи медии. Публикациите се възползваха от информацията, за да демонстрират предполагаемо непрозрачния характер на Биткойн .

Според проучването на „Ню Йорк Таймс“ изследването „вероятно ще предизвика дебат за това, колко от ръстта на Bitcoin през миналата година е причинена от скритите действия на няколко големи играчи, а не от реално търсене от страна на инвеститорите“.

Въпреки това някои фигури от индустрията изглежда се съгласиха, колегите от изследователската фирма Chainalysis твърдят, че резултатите „изглеждат достоверни“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?

Близо 78% от общото предлагане на Биткойн в обращение е неликвидно, според данни на Glassnode, като по-малко от 22% от всички добити BTC сменят собствениците си.

декември 2, 2022 7:09 1 мин. четене

Защо да изберем Етериум пред Биткойн – Д. Гохщайн

Основателят на Gokhshtein Media, Дейвид Гохщайн каза, че в момента би избрал Етериум (ETH) пред Биткойн (BTC) само поради възвръщаемостта.

декември 2, 2022 6:04 1 мин. четене

Биткойн и Етериум: Трейдър, предвидил мечия пазар от 2018, дава прогноза

Крипто стратегът, който прогнозира мечия пазар през 2018 г., твърди, че двата най-големи криптоактива се подготвят за периоди на възход.

декември 1, 2022 7:27 1 мин. четене

ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) отправиха остри (и неоснователни) критики към Биткойн (BTC).

декември 1, 2022 6:09 1 мин. четене