НАЧАЛО Крипто Крими

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

Стефан Хъ Син, основател на два хедж фонда за криптовалути, беше осъден на повече от седем години затвор, след като американските власти установиха, че е измамил инвеститорите с $54 милиона.

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер на $54 милиона.


24-годишният австралиец притежаваше и управляваше два инвестиционни фонда за криптовалута между 2017 и 2020 г.-Virgil Sigma и VQR, последният от които е основан през февруари 2020 г.


Въпреки че Virgil Sigma претендира, че инвестира активите на клиентите си в арбитражни стратегии за криптовалути, Министерството на правосъдието установи, че Син е присвоил капитала на инвеститора от фонда, за да плати лични разходи, включително храна, наем и частни инвестиции от 2017 г.


За да избегне подозрения сред инвеститорите си, Син създава фалшиви извлечения по сметки и фиктивни данъчни документи, твърдейки, че фирмата е била на печалба за всеки един месец от август 2016 г., с изключение на март 2017 г.


След като редовно лъже клиентите си относно "стойността, местоположението и състоянието на техния инвестиционен капитал“ - като Sigma претендира за активи на стойност $90 милиона, въпреки че Син "разпръсква почти целия капитал на инвеститора“ - Син се опитва да открадне активи от VQR, за да изплаща искания за обратно изкупуване от инвеститорите на Sigma.


През декември 2020 г. Син нарежда на главния търговец на VQR да прекрати всички позиции на фонда и да прехвърли средствата на австралиеца. Въпреки предупреждението, че този ход ще доведе до загуби за инвеститорите на VQR, главният търговец развъртя позициите на VQR и препрати средствата на Син.


На 4-ти февруари 2021 г. Син се призна за виновен по едно обвинение в измама с ценни книжа. В последното съобщение на Министерството на правосъдието прокурорът на САЩ Одри Щраус заяви:


Наглата и широкообхватна схема на Син отмъкна от инвеститорите му над $54 милиона и сега той беше осъден на подходяща присъда от над седем години във федерален затвор.


На Син също така трябва да му бъдат конфискувани над $54 милиона и е осъден на три години освобождаване под надзор.


ПРОЧЕТИ ОЩЕSEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер


Регулаторите по целия свят наскоро подчертаха нарастващото разпространение на крипто измами, като ръководителят на SEC Гари Генслер подчерта, че пропуските в регулаторната защита могат да застрашат потребителите в началото на месеца.


"Инвеститорите може да са по-малко скептични към инвестиционните възможности, които включват нещо ново или „авангардно", или могат да се притеснят да не пропуснат възможността (FOMO)", предупреди Генслер.


През май Федералната търговска комисия отчете загуби на потребителите от над $80 милиона при измами с инвестиции в криптовалута от октомври 2020 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света