НАЧАЛО Алткойни

Лайткойн задмина Етериум по тази метрика

25.01.2023 10:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лайткойн задмина Етериум по тази метрика

Изглежда, че растежът на Лайткойн (LTC) продължава да се ускорява, тъй като криптовалутата надмина Етериум (ETH) по общ брой адреси.

Общият брой адреси е показател, който измерва броя на всички уникални адреси на дадена криптовалута, които са участвали в поне една транзакция независимо дали като изпращач или получател във веригата през целия живот на мрежата.

Когато стойността на този показател се повиши това означава, че потребителите създават нови адреси в блокчейна, което може да е знак за приемането на криптовалутата от нови инвеститори.

В графиката на Glassnode може да видите съпоставка на тенденциите в метриките на общия брой адреси между LTC и ETH през последните няколко месеца.

Както се вижда от горната графика общият брой на адресите на Етериум беше по-голям от този на Лайткойн до съвсем скоро. През последните няколко месеца обаче при LTC се наблюдава рязък ръст.

Това предполага, че LTC напоследък става все по-популярен по отношение на приемането, а данните от BitPay допълнително подкрепят тази теза.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: „Истинското движение тепърва предстои“, твърди анализатор


От кръговата диаграма се вижда, че Лайткойн съставлява малко над 27.5% от транзакциите, които BitPay обработва, а Етериум едва 11.6%. Единствената криптовалута, която се използва повече от LTC е Биткойн (BTC), на който се падат 41.6% от трансферите.

Това, че LTC има толкова силно сцепление като начин за разплащане в сравнение с другите мрежи вероятно се дължи на факта, че криптовалутата предлага бързи транзакции с ниска такса.

През тази година е планиран да се случи и халвингът на актива. В исторически план това събитие е действало бичи фактор за криптовалутите, тъй като според много анализатори ги прави по-скъпи. Как ще повлияе обаче намаляването на наградите – никой не може да каже със сигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Dogecoin: Китовете прехвърлят десетки милиони – очаква ли се още спад на цената?

В разгара на по-широкия пазарен спад Dogecoin (DOGE) се бори с низходящ натиск, като се опитва да задържи цената си над критичното ниво на подкрепа от $0.15.

14.04.2024 21:00 2 мин. четене

2 криптовалути, които може да са по-добра инвестиция от златото

Златото бележи завиден възход, като през цялата година поставя нови рекордни стойности, привличайки значителен интерес от страна на инвеститорите на фона на повишено търсене.

14.04.2024 16:00 2 мин. четене

Solana с важно съобщение за проблемите на мрежата

Блокчейнът Solana (SOL) наскоро се сблъска с предизвикателства, свързани с продължително претоварване на мрежата, което доведе до много неуспешни транзакции.

14.04.2024 15:00 2 мин. четене

“Събудих се и бях изгубил $1.14 милиона” сподели трейдър на меме токени

Търговията с ливъридж може да засили печалбите, но и да увеличи загубите, особено на волатилни пазари като този на криптовалутите.

14.04.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.