НАЧАЛО Алткойни

Лайткойн задмина Етериум по тази метрика

януари 25, 2023 10:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лайткойн задмина Етериум по тази метрика

Изглежда, че растежът на Лайткойн (LTC) продължава да се ускорява, тъй като криптовалутата надмина Етериум (ETH) по общ брой адреси.

Общият брой адреси е показател, който измерва броя на всички уникални адреси на дадена криптовалута, които са участвали в поне една транзакция независимо дали като изпращач или получател във веригата през целия живот на мрежата.

Когато стойността на този показател се повиши това означава, че потребителите създават нови адреси в блокчейна, което може да е знак за приемането на криптовалутата от нови инвеститори.

В графиката на Glassnode може да видите съпоставка на тенденциите в метриките на общия брой адреси между LTC и ETH през последните няколко месеца.

Както се вижда от горната графика общият брой на адресите на Етериум беше по-голям от този на Лайткойн до съвсем скоро. През последните няколко месеца обаче при LTC се наблюдава рязък ръст.

Това предполага, че LTC напоследък става все по-популярен по отношение на приемането, а данните от BitPay допълнително подкрепят тази теза.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: „Истинското движение тепърва предстои“, твърди анализатор


От кръговата диаграма се вижда, че Лайткойн съставлява малко над 27.5% от транзакциите, които BitPay обработва, а Етериум едва 11.6%. Единствената криптовалута, която се използва повече от LTC е Биткойн (BTC), на който се падат 41.6% от трансферите.

Това, че LTC има толкова силно сцепление като начин за разплащане в сравнение с другите мрежи вероятно се дължи на факта, че криптовалутата предлага бързи транзакции с ниска такса.

През тази година е планиран да се случи и халвингът на актива. В исторически план това събитие е действало бичи фактор за криптовалутите, тъй като според много анализатори ги прави по-скъпи. Как ще повлияе обаче намаляването на наградите – никой не може да каже със сигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Три токена, които могат да скочат до 100Х – и защо предварителните продажби са новия хит

Крипто пазарът постоянно нараства, като към момента на писане на статията се движи около $1.08 трилиона. Разбира се, Биткойн остава най-стабилният играч с над 40% пазарен дял, но Етериум, BNB, Aave, Solana и другите алткойни също се развиват доста.  Въпреки това, крахът на FTX доказа на инвеститорите, че дали ще се търгува с нов токен, […]

февруари 4, 2023 16:12 6 мин. четене

Fantom скача с 200% – ще продължи ли възхода? – Santiment

Водеща фирма за криптоанализи предполага, че популярният алткойн е само в началния етап на голямо рали.

февруари 3, 2023 16:00 2 мин. четене

Рекорден брой китови транзакции с Dogecoin на 31 януари

Santiment установи, че на 31 януари Dogecoin (DOGE) преживял най-големия брой китови транзакции през тази година.

февруари 3, 2023 11:10 2 мин. четене

Този децентрализиран токен се повиши с 50% за няколко дни

Децентрализиран токен, базиран на Етериум (ETH) се повиши с 50% само за няколко дни, след като публикува годишния си отчет.

февруари 2, 2023 21:00 1 мин. четене