НАЧАЛО Алткойни

Цената на Лайткойн може да остане статична за известно време

юли 31, 2019 20:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Лайткойн може да остане статична за известно време

Наградата за добив ще бъде ефективно намалена наполовина и всеки миньор ще получава 12,5 LTC, за изкопан нов блок.

  • халвингът продължава да е популярна тема сред крипто общността
  • Лайткойн отбеляза невероятно печалби въпреки мечия сентимент
  • макар LTC да няма масивни печалби веднага след халвинга, цената ще расте


Халвинга на Лайткойн е след  пет дни. 

Текущата награда е 25 LTC. Последният халвинг на възнаграждението за блок ще се случи през 2140 година

Халвингът остава популярна тема за дискутиране сред любителите на криптовалутите.

Ако се вземат предвид данните на Google Trends, терминът „Litecoin halving“ успя да привлече повече внимание от създателя на проекта, „Чарли Лий“. 

Шумът, придобил сцепление в средата на юни, беше причинен от огромния скок в цената на криптовалутата, която проби съпротивата на 140 долара.

Лайткойн напусна „крипто зимата“ доста преди халвинга и с неговото приближаване, спекулациите се засилиха във връзка с възможна дивергенция. Въпреки факта, че голяма аст от крито общността предсказа мечи пазар за сребърният Биткойн след неотдавнашния спад на пазара, LTC се повиши със 196,8% от началото на годината, покачвайки се от $ 30,46 до $ 93.29 към момента на писане на статията.

Впредвид всичките новини около Лайткойн, увеличението на цената случайно бе посрещнато с увеличаване на хеш-скоростта, което достигна максимална стойност от 523.81T на 14-ти юли 2019 г. 

Нарастващият хеш рейт показа впечатляващи основи на добива, тъй като халвинга се приближи и общността очакваше спадът на възнагражденията за копаене.

 

Poolin е допринесъл 91.7 TH / s, докато F2Pool е с 86.3 TH / s от общата стойност. След това се нареждат LTC.top и LitecoinPool.org, допринесли съответно 50,8 TH / s и 45,4 TH / s.

Цифрите подчертават наближаващият халвинг и неговите ефекти върху общността на Лайткойн. Повишаването на цената преди халвинга беше силно изразено при Биткойн в миналото, но не се забелязва значителен ръст веднага след това.

Същият ефект се наблюдава при Лайткойн, който често се нарича сребърен Биткойн от създателя му – Чарли Лий.

Биткойн, Лайткойн и много други криптовалути имат много важни свойства, а именно оскъдност и ограничено предлагане на валутата. Сатоши Накамото се увери, че това ще бъде фактор, който ще позволи на творението му да процъфти. 

Поради този конкретен ход, покачването на цената година преди халвинга се наблюдава както при Лайткойн, така и при флагманската криптовалута.

Съчетавайки тези две свойства с настроението на хората, предимно миньорите, виждаме много повече смисъл в повишаването на цената. Всичко в тази вселена е математика; още от основните градивни елементи на живота, ДНК, до Слънчевата система и галактиките. Всички те следват фракталите; фрактали, които се повтарят в различни времеви рамки. Същото може да се види при ценовите цикли на Лайткойн и другите криптовалути.

Оттук може да се заключи, че макар LTC да няма масивни печалби веднага след халвинга, цената ще расте в крайна сметка, докато търсенето се увеличава и предлагането намалява.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

Ето кога Chainlink стартира стейкинг функцията си

Стейкинг функцията на Chainlink ще стартира в основната мрежа на Етериум на 6 декември. Дали това, че периода на заключване на стейкнатите токени е напълно прозрачен ще помогне на Chanlink (LINK) да се конкурира със стейкинга на Етериум, все още не е ясно.

декември 3, 2022 22:05 1 мин. четене