Home

Цената на Лайткойн може да остане статична за известно време

31.07.2019 20:05 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Лайткойн може да остане статична за известно време

Наградата за добив ще бъде ефективно намалена наполовина и всеки миньор ще получава 12,5 LTC, за изкопан нов блок.

  • халвингът продължава да е популярна тема сред крипто общността
  • Лайткойн отбеляза невероятно печалби въпреки мечия сентимент
  • макар LTC да няма масивни печалби веднага след халвинга, цената ще расте


Халвинга на Лайткойн е след  пет дни. 

Текущата награда е 25 LTC. Последният халвинг на възнаграждението за блок ще се случи през 2140 година

Халвингът остава популярна тема за дискутиране сред любителите на криптовалутите.

Ако се вземат предвид данните на Google Trends, терминът “Litecoin halving” успя да привлече повече внимание от създателя на проекта, “Чарли Лий”. 

Шумът, придобил сцепление в средата на юни, беше причинен от огромния скок в цената на криптовалутата, която проби съпротивата на 140 долара.

Лайткойн напусна “крипто зимата” доста преди халвинга и с неговото приближаване, спекулациите се засилиха във връзка с възможна дивергенция. Въпреки факта, че голяма аст от крито общността предсказа мечи пазар за сребърният Биткойн след неотдавнашния спад на пазара, LTC се повиши със 196,8% от началото на годината, покачвайки се от $ 30,46 до $ 93.29 към момента на писане на статията.

Впредвид всичките новини около Лайткойн, увеличението на цената случайно бе посрещнато с увеличаване на хеш-скоростта, което достигна максимална стойност от 523.81T на 14-ти юли 2019 г. 

Нарастващият хеш рейт показа впечатляващи основи на добива, тъй като халвинга се приближи и общността очакваше спадът на възнагражденията за копаене.

 

Poolin е допринесъл 91.7 TH / s, докато F2Pool е с 86.3 TH / s от общата стойност. След това се нареждат LTC.top и LitecoinPool.org, допринесли съответно 50,8 TH / s и 45,4 TH / s.

Цифрите подчертават наближаващият халвинг и неговите ефекти върху общността на Лайткойн. Повишаването на цената преди халвинга беше силно изразено при Биткойн в миналото, но не се забелязва значителен ръст веднага след това.

Същият ефект се наблюдава при Лайткойн, който често се нарича сребърен Биткойн от създателя му – Чарли Лий.

Биткойн, Лайткойн и много други криптовалути имат много важни свойства, а именно оскъдност и ограничено предлагане на валутата. Сатоши Накамото се увери, че това ще бъде фактор, който ще позволи на творението му да процъфти. 

Поради този конкретен ход, покачването на цената година преди халвинга се наблюдава както при Лайткойн, така и при флагманската криптовалута.

Съчетавайки тези две свойства с настроението на хората, предимно миньорите, виждаме много повече смисъл в повишаването на цената. Всичко в тази вселена е математика; още от основните градивни елементи на живота, ДНК, до Слънчевата система и галактиките. Всички те следват фракталите; фрактали, които се повтарят в различни времеви рамки. Същото може да се види при ценовите цикли на Лайткойн и другите криптовалути.

Оттук може да се заключи, че макар LTC да няма масивни печалби веднага след халвинга, цената ще расте в крайна сметка, докато търсенето се увеличава и предлагането намалява.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Етериум ETF дебютира със силен старт, предизвиквайки оптимизъм за бъдещи крипто фондове

На 23 юли въвеждането на спот Етериум ETF предизвика значително вълнение в крипто сектора.

24.07.2024 19:00 1мин. четене

3 причини, поради които XRP може да се насочва към нов исторически връх

Цената на XRP може потенциално да се повиши, отбелязвайки значителен скок, задвижвана от три бичи индикатора, наблюдавани на месечната графика.

24.07.2024 18:00 2мин. четене

Биткойн Кеш: Подценен, но трейдърите остават скептични

Напоследък стойността на Биткойн Кеш (BCH) постоянно намалява, като към момента на писане на статията се търгува за $372 – спад от 2% за последните 24 часа.

24.07.2024 17:00 1мин. четене

Worldcoin стартира програма за отключване на токени

Worldcoin (WLD) започне значително отключване на токени на 24 юли в рамките на което постепенно ще бъдат отключени 2.38 милиарда WLD на стойност приблизително $5.54 милиарда през следващите четири години.

24.07.2024 15:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.