НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Лайткойн е начело на пазара на алткойни след скорошния скок на цените

СЕП. 8, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Лайткойн е начело на пазара на алткойни след скорошния скок на цените

Въпреки че преди два дена биткойн беше изправен пред силно и бързо отхвърляне от горната ценова граница на $10 000, много основни алткойни успяха да отбележат възходящи движения вчера, като Лайткойн водеше начело.

Важното е, че вчерашния скок на агрегирания пазар на алткойни може да сигнализира, че те отново започват да образуват обратна корелация с биткойн. Това може да е емблематично за началото на пророкувания „алткойн сезон“, на който се надяват много инвеститори.

Лайткойн скочи със 7% спрямо биткойн: Наближава ли алткойн сезона?


Към момента на писане, Лайткойн се търгува около $ 69.

Дневните печалби на LTC са още по-впечатляващи, тъй като в момента се търгува с близо 7% нагоре при текущата си цена от 0,0066 BTC.

Лайткойн не беше сам в поскъпването си спрямо BTC вчера, тъй като повечето основни алткойни тогава се търгуваха с 3% или повече от 24-часовите си минимуми. XRP се търгуваше с ръст от 4%, ETH с 3%, а BCH с 4%.

По-специално, биткойн се сблъска с бързо отхвърляне от максимуми от близо $11,000 на 6 септември, което го накара да спадне до сегашната си цена от близо $10 500. Въпреки че ценовото действие на BTC обикновено ръководи това на агрегирания пазар на алткойните, днес изглежда като изключителна аномалия.

Една от основните характеристики на алткойн сезоните, наблюдавани от минали години, е, че алтернативните токени започват да образуват обратна корелация с биткойн, тъй като капиталът от BTC започва да се влива в други криптовалути.

Остава неясно дали днешното ценово действие е емблематично за този вид формиране на обратна корелация, но един от основните показатели, които инвеститорите вероятно ще следят отблизо в следващите дни и седмици, е доминирането на BTC над агрегираните крипто пазари.

В момента доминантността на актива е малко под многогодишните му максимуми от 71% и поради липсата на свеж капитал на крипто пазарите, ще бъде невъзможно да се каже със сигурност дали следващият „алтсезон“ ще започне или не докато домининантността на BTC не започне да намалява.

Тъй като става все по-ясно в коя посока биткойн ще се движи през втората половина на 2019 г., много вероятно е инвеститорите и анализаторите скоро да придобият по-добро разбиране дали тази доминантност скоро ще започне да отшумява.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Сериозни проблеми за Ripple в съда може да доведат до срив на XRP

Неуспешно предложение за спиране на делотоRipple направи последно усилие, за да спре делото през декември 2019 г. Както бе съобщено, съдия Филис Дж. Хамилтън взе предложението за преразглеждане на 16-...
ФЕВ. 28, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

MoneyGram получават бонуси от Ripple

Според заявленията до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), MoneyGram са получили $2,4 милиона от Ripple през третото тримесечие на 2019 г. $8,9 милиона през последното тримесечие на годината...
ФЕВ. 27, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ICO проект на стойност 257 милиона с нов план за стартиране

ФЕВ. 26, 2020 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум може и да се позиционира за 200% скок

От началото на годината цената на ETH скочи с над 100 процента, надминавайки дори Биткойн. Никой друг алткойн не може да се сравни с възхода на Етериум и ако очакванията на търговците се насочат к...
ФЕВ. 25, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света