НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Лайткойн е начело на пазара на алткойни след скорошния скок на цените

СЕП. 8, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Лайткойн е начело на пазара на алткойни след скорошния скок на цените

Въпреки че преди два дена биткойн беше изправен пред силно и бързо отхвърляне от горната ценова граница на $10 000, много основни алткойни успяха да отбележат възходящи движения вчера, като Лайткойн водеше начело.

Важното е, че вчерашния скок на агрегирания пазар на алткойни може да сигнализира, че те отново започват да образуват обратна корелация с биткойн. Това може да е емблематично за началото на пророкувания „алткойн сезон“, на който се надяват много инвеститори.

Лайткойн скочи със 7% спрямо биткойн: Наближава ли алткойн сезона?


Към момента на писане, Лайткойн се търгува около $ 69.

Дневните печалби на LTC са още по-впечатляващи, тъй като в момента се търгува с близо 7% нагоре при текущата си цена от 0,0066 BTC.

Лайткойн не беше сам в поскъпването си спрямо BTC вчера, тъй като повечето основни алткойни тогава се търгуваха с 3% или повече от 24-часовите си минимуми. XRP се търгуваше с ръст от 4%, ETH с 3%, а BCH с 4%.

По-специално, биткойн се сблъска с бързо отхвърляне от максимуми от близо $11,000 на 6 септември, което го накара да спадне до сегашната си цена от близо $10 500. Въпреки че ценовото действие на BTC обикновено ръководи това на агрегирания пазар на алткойните, днес изглежда като изключителна аномалия.

Една от основните характеристики на алткойн сезоните, наблюдавани от минали години, е, че алтернативните токени започват да образуват обратна корелация с биткойн, тъй като капиталът от BTC започва да се влива в други криптовалути.

Остава неясно дали днешното ценово действие е емблематично за този вид формиране на обратна корелация, но един от основните показатели, които инвеститорите вероятно ще следят отблизо в следващите дни и седмици, е доминирането на BTC над агрегираните крипто пазари.

В момента доминантността на актива е малко под многогодишните му максимуми от 71% и поради липсата на свеж капитал на крипто пазарите, ще бъде невъзможно да се каже със сигурност дали следващият „алтсезон“ ще започне или не докато домининантността на BTC не започне да намалява.

Тъй като става все по-ясно в коя посока биткойн ще се движи през втората половина на 2019 г., много вероятно е инвеститорите и анализаторите скоро да придобият по-добро разбиране дали тази доминантност скоро ще започне да отшумява.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

XRP продължава спада си - какво да очакваме?

Всъщност, както бе установено в неотдавнашен доклад, пуснат през третото тримесечие, криптовалутата падна от $ 0,40 до $ 0,25, в рамките на юли и септември. Това представлява спад от 35%, спрямо ...
НОЕ. 19, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tron пада с 9 процента след банковите проблеми на Джъстин Сън

Внезапният спад на TRX съвпада с общия тон на пазара, тъй като водещата криптовалута по пазарна капитализация, Биткойн , спадна с близо 5 процента само за няколко часа.Но, при TRX изглежда има конкр...
НОЕ. 19, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Приемането на BAT се увеличава покрай старта на Brave 1.0

НОЕ. 18, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърдият форк на Биткойн Кеш бе завършен

Планираният твърд форк на мрежата Биткойн Кеш е завършен, тъй като първият блок, считан за невалиден от по-старата клиентска версия, бе отбелязан от “BitMEX Research” в публикация от 15-ти ноември....
НОЕ. 16, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света