НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Лайткойн е начело на пазара на алткойни след скорошния скок на цените

СЕП. 8, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Лайткойн е начело на пазара на алткойни след скорошния скок на цените

Въпреки че преди два дена биткойн беше изправен пред силно и бързо отхвърляне от горната ценова граница на $10 000, много основни алткойни успяха да отбележат възходящи движения вчера, като Лайткойн водеше начело.

Важното е, че вчерашния скок на агрегирания пазар на алткойни може да сигнализира, че те отново започват да образуват обратна корелация с биткойн. Това може да е емблематично за началото на пророкувания „алткойн сезон“, на който се надяват много инвеститори.

Лайткойн скочи със 7% спрямо биткойн: Наближава ли алткойн сезона?


Към момента на писане, Лайткойн се търгува около $ 69.

Дневните печалби на LTC са още по-впечатляващи, тъй като в момента се търгува с близо 7% нагоре при текущата си цена от 0,0066 BTC.

Лайткойн не беше сам в поскъпването си спрямо BTC вчера, тъй като повечето основни алткойни тогава се търгуваха с 3% или повече от 24-часовите си минимуми. XRP се търгуваше с ръст от 4%, ETH с 3%, а BCH с 4%.

По-специално, биткойн се сблъска с бързо отхвърляне от максимуми от близо $11,000 на 6 септември, което го накара да спадне до сегашната си цена от близо $10 500. Въпреки че ценовото действие на BTC обикновено ръководи това на агрегирания пазар на алткойните, днес изглежда като изключителна аномалия.

Една от основните характеристики на алткойн сезоните, наблюдавани от минали години, е, че алтернативните токени започват да образуват обратна корелация с биткойн, тъй като капиталът от BTC започва да се влива в други криптовалути.

Остава неясно дали днешното ценово действие е емблематично за този вид формиране на обратна корелация, но един от основните показатели, които инвеститорите вероятно ще следят отблизо в следващите дни и седмици, е доминирането на BTC над агрегираните крипто пазари.

В момента доминантността на актива е малко под многогодишните му максимуми от 71% и поради липсата на свеж капитал на крипто пазарите, ще бъде невъзможно да се каже със сигурност дали следващият „алтсезон“ ще започне или не докато домининантността на BTC не започне да намалява.

Тъй като става все по-ясно в коя посока биткойн ще се движи през втората половина на 2019 г., много вероятно е инвеститорите и анализаторите скоро да придобият по-добро разбиране дали тази доминантност скоро ще започне да отшумява.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Етериум бележи още един силен ден, ще продължи ли серията?

Водещият актив бе Етериум, чиято цена сега е около 197,85 USD, което доведе до печалби за притежателите от 4,42% в рамките на ден.  По отношение на най-лошо представилата се криптовалута, това е Битко...
СЕП. 17, 2019 15:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Dash вече е достъпен на Coinbase Pro

Dash, най-популярната дигитална валута за плащания и електронна търговия, обяви, че се очаква DASH да бъде добавен към Coinbase Pro. Обменът обяви, че възнамерява да започне приемането на входящи тра...
СЕП. 17, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум може и да се ориентира към нови върхове

Втората по големина криптовалута избухна спрямо Биткойн и USD със огромна сила на по-големите времеви рамки за първи път от поне месец. Търговците и техническите анализатори започнаха да демонстрират ...
СЕП. 16, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

MoneyGram бележат 350% ръст на акциите след партньорството с Ripple

Досега акциите се покачиха с 350% и продължават да растат.Не е ясно какво доведе до огромния скок, но анализатор на криптовалути, известен като "Welson", казва, че явлението е индикация, че Уол Стрийт...
СЕП. 15, 2019 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света