НАЧАЛО Блокчейн

KyberSwap DEX стартира на Arbitrum

март 7, 2022 21:42 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
KyberSwap DEX стартира на Arbitrum

Агрегаторът за децентрализирани борси (DEX) KyberSwap стартира на Arbitrum - мрежа за мащабиране на Етериум от втори слой.

Този ход поставя Kyberswap в неговата седма мрежа или решение за мащабиране заедно с Етериум (ETH), Polygon (MATIC), Fantom (FTM), BSC (BNB), Avalanche (AVAX) и Cronos (CRONOS).

KyberSwap се присъединява към SwaprEth, Balancer Labs, Curve Finance и SushiSwap като DEX, налични в Arbitrum, към момента на писане.

Екипът на KyberSwap посочва претоварването на мрежата на Етериум и цената на транзакциите във веригата като проблеми, които могат да бъдат решени „чрез мащабиране с втори слой и други усилия“.

Средната цена на транзакция в Етериум в момента е доста ниска – 28 gwei ($1.48), според мрежовия тракер Etherscan. Въпреки това таксите могат да нараснат до над $100 по време на периоди на задръствания. За сравнение, таксите за газ на Arbitrum варират от $0.50 до $0.69 според L2 агрегатора на данни L2 Fees.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Етериум китовете се втурват към Shiba Inu (SHIB)

Агрегаторът на данни за децентрализирани приложения (dApp) DappRadar класира KyberSwap на #76 позиция. От събота той претърпя огромно увеличение на активността, тъй като общият брой потребители се е увеличил с 350% до 19,870 – а дневният обем на транзакциите е скочил с 31% до около $610,000.

В допълнение към ежедневните потребители и обема на търговия, новата интеграция може да е помогнала на общата заключена стойност (TVL) на Arbitrum да сложи край на петдневния спад. Текущият TVL на Arbitrum е $3 милиарда, според екосистемния тракер от втори слой L2Beat. Arbitrum е водещата L2 мрежа с ясен марж, като dYdX е на второ място с $965 милиона в TVL.

Arbitrum беше единственият протокол от втори слой, който видя нетен ръст на потребителите по нови адреси миналата седмица, изпреварвайки темпа на растеж на Binance Smart Chain, Ronin и други добре утвърдени решения от втори слой. През последната седмица на февруари в Arbitrum имаше общо 46,200 уникални адреса, което е 12.7% скок спрямо предходната седмица.

Неотдавнашната волатилност на TVL на KyberSwap отразява активността в DeFi пространството като цяло. В цялата екосистема на DeFi TVL е в бавен низходящ тренд от пика на 10-ти ноември от $180.7 милиарда до $105.3 милиарда към момента на публикуване, според DappRadar.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Opera интегрира MultiversX за следващото ниво на Web3

MultiversX, блокчейн платформа с фокус върху метавселената, обяви партньорство с крипто браузъра на Opera, за да интегрира безпроблемно своята разрастваща се екосистема.

май 20, 2023 17:58 2 мин. четене

Near Protocol и Wormhole се обединяват за ефективни трансфери между блокчейн мрежите

Блокчейнът от първи слой Near Protocol и Wormhole Bridge работят заедно за разработване на леки клиентски решения, които поддържат трансфери между веригите, използвайки доказателства за нулево знание (ZK).

май 18, 2023 17:00 2 мин. четене

Китайското правителство насърчава развитието на блокчейн в страната

Китай има за цел да обучи половин милион експерти по блокчейн като част от усилията си да насърчи растежа на блокчейн и Web3 индустриите в страната. 

май 15, 2023 15:20 1 мин. четене

Етериум се възстанови след второ забавяне на финализирането на блокчейна

Според разработчиците на 12 май Етериум се е сблъскал с още едно забавяне при финализирането на транзакциите.

май 13, 2023 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.