НАЧАЛО Други

Кризата от 2008 г. още тормози британските милениали

ноември 14, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кризата от 2008 г. още тормози британските милениали

Милениалите в Обединеното кралство продължават да се сблъскват с трайни икономически предизвикателства, породени от финансовата криза от 2008 г., което възпрепятства напредъка им в постигането на стандарта на живот на по-възрастните поколения.

Неотдавнашно проучване на фондация Resolution, в което се прави сравнение между милениалите (хората, родени през 1981-2000 г.) и техните предшественици, разкрива, че традиционната тенденция по-младите хора да печелят повече от своите родители на същия етап от живота е нарушена след рецесията.

След кризата родените в края на 80-те години на миналия век британски милениуми печелят средно с 8% по-малко на 30-годишна възраст, отколкото техните връстници от поколението Х на същата възраст. 

За разлика от тях, в САЩ се наблюдава възстановяване, като през 2021 г. милениалите в началото на 30-те си години печелят с 21% повече, отколкото техните връстници през 2007 г. 

Докладът обяснява изоставането на Обединеното кралство с продължителната стагнация на заплатите, която се отразява особено силно на младите висшисти поради недостатъчното създаване на квалифицирани работни места.

Освен това прекомерно високите разходи за жилища в Обединеното кралство възпрепятстват възможността на милениалите да придобият собственост върху жилище на същата възраст като предишните поколения.

Въпреки че напоследък се наблюдава известно наваксване, през 2021 г. процентът на собственост върху жилище за лицата на възраст 30-34 години в Обединеното кралство все още е с 20 процентни пункта по-нисък, отколкото в началото на хилядолетието. Това контрастира със САЩ, където спадът на равнището на собственост на жилище е по-слабо изразен.

Проучването подчертава още въздействието върху хората от хилядолетието, изтъквайки зависимостта им от скъпоструващи жилища под наем с ниска степен на сигурност. 

В политически план икономическите трудности, пред които е изправено това поколение, не са довели до промяна в дясно, както показва неотдавнашно проучване, според което само 12% от 25-49-годишните възнамеряват да гласуват за консерваторите. 

За преодоляване на нарастващата “пропаст между поколенията” и икономическите различия в Обединеното кралство се отправят призиви за политически промени, като например достъпни грижи за децата и реформи в областта на студентските заеми.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.