НАЧАЛО Регулации

Кристофър Джанкарло: Институционалните инвеститори ще помогнат за съзряването на крипто

октомври 13, 2018 22:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кристофър Джанкарло: Институционалните инвеститори ще помогнат за съзряването на крипто

Кристофър Джанкарло, председател на CFTC, заяви, че криптовалутите се считат за стоки под юрисдикцията на CFTC, по време на интервю с телевизионния канал Fox Business.

Джанкарло, който заяви, че „през ​​2015 г. [CFTC] обявява, че криптовалутите са стока под нашата юрисдикция“, цитира две неотдавнашни решения на федералните съдилища, потвърждаващи юрисдикцията на агенцията в този смисъл.

Председателите подчертаха „двупосочния подход“ към регулирането на криптовалутите – от една страна се предприемат мерки срещу измамници, а от друга – възприемат либертариански подход, който няма да задуши иновациите.

Според Джанкарло навлизането на повече институционални инвеститори ще насърчи „по-голямото съзряване“ на крипто индустрията, въпреки че има „дълъг път“ до това съзряване. Той посочи регулираните пазари за фючърси на Биткойн, както на CME, така и на CBOE, като „сприхнаха балона“ от края на 2017 г., постигайки „по мнение на някои хора […] по-устойчиво ниво“ на нестабилност на цените.

Двете решения, споменати от Джанкарло, които подкрепят юрисдикцията на CFTC за регулиране на крипто активите, определят каквито и да е криптовалути, търгуеми с Биткойн като търгуема с фючърси стока, регулирана от CFTC, тъй като самият Биткойн – както бе отбелязано по-рано – е търгуем с фючърси под юрисдикцията на CFTC.

Тъй като всяка виртуална валута или актив се търгува в определен момент с Биткойн, включително scam монети, изглежда, че почти всеки виртуален актив може да се разглежда като стока в рамките според CFTC.

Ключов пасаж може да бъде намерен в решението на съдия Риа Зобел в американския окръжен съд за окръг Масачузетс, че стоката е нещо, „в което договорите за бъдеща доставка в момента или в бъдеще се разглеждат“.

Изглежда, че тези решения добавят допълнителни аргументи към въпросa как криптоавалутите трябва да бъдат класифицирани и регулирани в очите на федералното правителство на САЩ; като стоки, валути или ценни книжа. По-рано тази година, самият Джанкарло описва сложността на определянето на новия клас активи.

Налице е известна липса на яснота от страна на правителството на САЩ относно кои активи трябва да се считат за стоки, регулирани от CFTC, и кои трябва да се считат за ценни книжа, регулирани от SEC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене