НАЧАЛО Други

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

08.12.2023 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

Начело на списъка е Bank of America с 324 глоби на стойност $87.2 милиарда, следвана от Wells Fargo с 261 глоби на стойност $27.5 милиарда. Междувременно Citigroup е била санкционирана 181 пъти, като е платила глоби в размер на $26.9 милиарда. JPMorgan, с 272 глоби, е платила санкции на обща стойност $39.3 милиарда.

Във връзка с това главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън изрази силни резерви към дигиталните активи по време на неотдавнашно заседание на Конгреса, като ги определи като инструменти, използвани предимно от лица, замесени в незаконни дейности.

Даймън наблегна на опасенията относно криптовалути като Биткойн, като подчерта връзката им с престъпни дейности като трафик на наркотици, пране на пари и укриване на данъци.

Той изтъкна тяхната анонимност и мигновена прехвърляемост като фактори, допринасящи за злоупотребата с тях, заобикаляйки установените регулаторни системи като KYC протоколите, санкциите и Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC).

Позицията на Даймън остава твърда по отношение на противопоставянето му на криптовалутите, застъпвайки се за закриването им, ако беше на ръководна позиция, поради предполагаемата им уязвимост при регулаторния надзор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

След скорошния доклад на Nvidia и рязкото увеличение на покупките на акции, пазарната капитализация на производителя на чипове се увеличи до впечатляващите $1.91 трилиона.

22.02.2024 21:40 2 мин. четене

Нови прогнози за цените на петрола

Тенденциите в ценообразуването на петрола и бензина се характеризират с ясно изразени сезонни тенденции, които обикновено се повишават след началото на годината и се запазват до летните месеци.

22.02.2024 20:00 3 мин. четене

БРИКС: Финансовият упадък на САЩ ще бъде в полза на съюза

Бившият главен икономист на МВФ Оливие Бланшар алармира, че Съединените щати са изправени пред тежка фискална криза поради нарастващия дефицит по дълга, който вече надхвърля $34 трилиона.

22.02.2024 17:00 2 мин. четене

Рецесията вероятно вече е застигнала Германия според централната банка на страната

Според редовния месечен доклад на Bundesbank от понеделник за най-голямата икономика в Европа, изглежда, че понастоящем Германия преживява потенциална рецесия, обусловена от слабото външно търсене, предпазливото поведение на потребителите и ограничените вътрешни инвестиции поради високите разходи за заеми.

22.02.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.