НАЧАЛО Регулации

“Криптовалутите нямат фундаментална стойност”, твърди доклад на администрацията на Байдън

март 23, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
“Криптовалутите нямат фундаментална стойност”, твърди доклад на администрацията на Байдън

Администрацията на Байдън наскоро публикува икономически доклад, в който подробно се разглеждат Биткойн и криптоактивите.

Докладът споменава Биткойн и криптовалути общо 305 пъти и привлече вниманието на мнозина заради критиките и наблюденията си по отношение на цифровите активи.

Ето някои от основните моменти в доклада:

Механизмът за доказателство на залог на Етериум

В доклада се проследява преминаването на най-големия алткойн към консенсусен механизъм за доказателство на залог. В него обаче липсва фундаментално разбиране за начина, по който се установява консенсусът на Биткойн, като се говори за децентрализираната мрежа, сякаш тя е компания с възможност да прави официални изявления.

Потребление на енергия на Биткойн

Докладът критикува потреблението на енергия от BTC, но не го сравнява с банковата индустрия, която активът е създаден да замени.

Не се споменава също така, че миньорите са стимулирани да използват възобновяема енергия, за да спестят разходи, или че до 59.5% от добива на BTC вече разчита на възобновяеми източници.

Волатилност на цената на Биткойн

В доклада се посочва нестабилността на цената на BTC в неудобен момент на фона на предизвиканата от правителството банкова криза, която принуди много американци да осъзнаят, че банките не могат да изплатят всички депозити, а депозитите над $250,000 не са застраховани от FDIC.

Волатилността означава, че всеки, който използва BTC, за да съхранява спестяванията си, е изложен на риск от висока волатилност на покупателната си способност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Анализатор прогнозира корекция – ето неговите цели


Крипто активите са тук, за да останат

Въпреки критиките, в доклада се посочва, че крипто индустрията вероятно ще се задържи. Той предупреждава за рисковете, които крипто активите представляват, включително прекомерни спекулации, висок ливъридж, вреди за околната среда от добива и измамни дейности, които вредят на инвеститорите на дребно и на корпорациите.

Недостиг на Биткойн

В доклада се посочва оскъдността на актива и максималното предлагане от 21 милиона монети. Въпреки това се посочва, че хартиените пари са по-добри поради съществуването на централни банки, които безнаказано печатат пари. Държавните пари, под формата на щатския долар, са подкрепени от “надеждна” институция – централната банка.

Като цяло докладът представя редица критики и наблюдения относно Биткойн и крипто активите. Въпреки че признава тяхното съществуване и потенциал, той предупреждава за рисковете, които те пораждат, и призовава политиците да вземат предвид тези рискове, за да се избегне потенциална икономическа криза, причинена от криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Обединеното кралство затяга правилата за крипто реклама

Органът за финансов надзор (FCA) разкри нови правила, които ще влязат в сила на 8 октомври и с които се налагат по-строги правила за рекламодателите на крипто услуги в Обединеното кралство.

юни 8, 2023 15:59 2 мин. четене

Coinbase или Binance ще пострада повече от делата на SEC?

Малко след като заведе дело срещу най-голямата крипто борса в света, Binance, Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) вече предприе правни действия срещу друга платформа – Coinbase.

юни 7, 2023 19:00 2 мин. четене

Войната срещу Binance: SEC класифицира 61 криптовалути като ценни книжа

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) разшири обхвата на проверките си върху криптовалутите, като наскоро включи Binance в списъка си със съдебни действия.

юни 6, 2023 15:30 2 мин. четене

Нов законопроект в САЩ категоризира криптовалутите като стоки

Лидерите на републиканците в Камарата на представителите на САЩ представиха предварителна версия на законопроект, който има за цел да предефинира криптовалутите като стоки.

юни 5, 2023 8:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на ““Криптовалутите нямат фундаментална стойност”, твърди доклад на администрацията на Байдън”
  1. Дисо,

    Кой го казва ,човека с най голямото печатане на USD за най кратък срок. И човека който по негово време лихвата от 0.00 стана 5% за една година.Аййй сигааа бе.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.