НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Криптовалутите могат да станат световна резервна валута

ОКТ. 27, 2021 16:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Криптовалутите могат да станат световна резервна валута

Още един правителствен служител осъзнава значението на Биткойн извън ролята му на актив. Ранд Пол – републикански сенатор и известен либертарианец – наскоро постави въпроса дали криптовалутата може да стане световна резервна валута.

Тъй като Биткойн (BTC) придобива сила и легитимност по целия свят, тази реалност става все по-правдоподобна.


Отслабва доверието в държавните пари


Ранд Пол сподели мнението си в интервю за Axios в петък. Сенаторът предположи, че тъй като доверието в правителството намалява, криптовалутата може "всъщност да стане резервната валута на света".


Сенаторът е наясно с криптовалутата – особено Биткойн – от 2015 г. Той приема дарения в BTC по време на предизборната си кампания, след като тя легализира подобни вноски година преди това. Съвсем наскоро Пол каза, че криптовалутите са станали по-значими, отколкото е очаквал да бъдат.


Бях изумен от растежа [на пространството] и винаги съм вярвал, че нашата валута трябва да бъде подкрепена с нещо с реална стойност като злато, сребро или комодоти и винаги се чудех, добре, крипто също не е подкрепено с нищо.


Оттогава възгледите на Пол по въпроса са се променили. Сега той вижда, че държавните валути са също толкова ненадеждни, колкото всичко друго. Това е така, защото те, подобно на криптовалутите, нямат подкрепата на физическа стока. Между другото, доларът се оказва най-стабилната валута сред много нестабилни валути по целия свят. Следователно той служи като световен резерв.


Когато беше попитан за често цитираната загриженост за незаконните плащания, извършвани в криптовалута, Пол предостави обичаен либертариански контракоментар.


Предполагам, че съм по-загрижен за това, че правителството прониква в нашите частни банкови сметки, независимо дали става дума за криптовалута или за вашата банкова сметка.


Наскоро Министерството на финансите на САЩ предложи да се проследяват всички банкови сметки с над $600 във входящи или изходящи потоци. Тази идея обаче получи изменения след сериозни разногласия, главно от Биткойн общността.


Биткойн като световен резерв


Въпреки че много криптовалути също имат неясни и нестабилни парични политики, предлагането на Биткойн завинаги ще бъде ограничено до 21 милиона монети. Освен това, въпреки че не всички от тези BTC все още са в обращение, те ще се появят по предвидим и редовен график за издаване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Tesla може да възобнови крипто плащанията


Този изкуствен недостиг означава, че физическите стоки като златото не трябва да подкрепят Биткойн, за да запазят стойност. Много инвеститори сега разглеждат BTC, превъзхождащ златото, като парична стока.


Признавайки относителния спад на долара, сенаторът Синтия Лумис наскоро благодари на Бог, че Биткойн съществува като алтернатива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще има още един спад при Биткойн преди значителни печалби, твърди анализатор

Анализаторът, подвизаващ се под псевдонима 'Capo'. казва на своите 236,900 последователи в Twitter, че според него Биткойн (BTC) ще падне под $30,000, преди да се възстанови.BTC се търгува около $36,4...
ЯНУ. 27, 2022 00:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор разглежда най-лошия сценарий за Биткойн

Коуен казва на своите 700,000 абонати в YouTube, че потенциалният най-лош сценарий за Биткойн през следващите няколко месеца се основава на 200-седмичната плъзгаща се средна стойност на крипто актива,...
ЯНУ. 26, 2022 10:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света