НАЧАЛО Други

Криптовалутите и изкуственият интелект са изключително важни според британски министър

ноември 9, 2023 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите и изкуственият интелект са изключително важни според британски министър

Икономическият министър на Обединеното кралство Андрю Грифит смята, че криптовалутите и изкуственият интелект (AI) са важни за портфолиото на Лондон.

Той смята Лондон за “честен брокер“, когато става въпрос за регулиране на криптоактивите, изкуствения интелект и други нововъзникващи технологии. Блокчейн и крипто технологиите намират почва за развитие под ръководството на министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак.

Андрю Грифит, министър на икономиката към Министерството на финансите, заяви в бизнес подкаста In the City на Bloomberg, че криптовалутите и изкуственият интелект (AI) са все по-важни за Лондон.

По време на посещението си в Ню Йорк той се срещна с инвеститори и обясни на фирмите как Лондон се усъвършенства, за да се превърне в център за крипто и AI. Британската столица привлича крипто и AI компании като част от усилията на британския премиер Риши Сунак.

Освен това правителството на Обединеното кралство предприе по-нататъшни стъпки към регулиране на различни криптоактиви и други дигитални активи чрез правомощията, предоставени му съгласно FSMA 2023. Също така Английската централна банка публикува своя план за това как ще регулира стабилните монети и криптовалутите.

Що се отнася до програмата му преди следващите избори, Грифит я описа като “съвкупност от незначителни печалби”, включително планове за вкарване на повече спестявания в некотирани активи като частни капиталови инвестиции и строителни проекти.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.