НАЧАЛО Крипто Крими

Криптовалути и наркотици: Арестуваха собственик на пазар в тъмната мрежа на стойност $100 милиона

28.05.2024 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалути и наркотици: Арестуваха собственик на пазар в тъмната мрежа на стойност $100 милиона

Американските власти обявиха залавянето на предполагаемия организатор на известен пазар в тъмната мрежа, който е позволявал анонимно купуване и продаване на наркотични вещества.

Министерството на правосъдието на САЩ разкри, че 23-годишният Руй-сианг Лин от Тайван е бил задържан на летище „Джон Ф. Кенеди“ на 18 май. На Лин са повдигнати обвинения за предполагаемо управление на Incognito Market под псевдонимите „Pharoah“ или „Faro“.

Министерството на правосъдието съобщи, че Incognito Market е улеснил транзакции на стойност над $100 милиона с наркотици и лекарства, които се купуват с рецепта от стартирането си през октомври 2020 г. до закриването си през март 2024 г. Предполага се, че потребителите по целия свят са използвали криптовалути като Биткойн (BTC) и Монеро (XMR), за да търгуват на платформата.

Джеймс Смит, помощник-директор на ФБР, отговарящ за разследването, коментира:

Смята се, че в продължение на почти четири години Руй-Сян Лин е управлявал „Incognito Market“ – една от най-големите онлайн платформи за продажба на наркотици, като е извършил незаконни транзакции на стойност $100 милиона и е реализирал милиони печалби. Операцията е обещавала анонимност и е осигурявала глобален пазар за опасни лекарства и фалшиви рецепти.

Лин е обвинен, че е управлявал операциите на Incognito Market, като е ръководел повече от 1,000 продавачи и е обслужвал над 200,000 клиенти.

Според жалбата, подадена от служителя на оперативната група на ФБР Марк Рубинс:

В качеството си на главен администратор… Лин е основният бенефициент от дейностите. Той определя политиките на сайта и има последната дума за това дали продавачите могат да продават наркотици.

На Лин са повдигнати няколко обвинения, включително едно обвинение за участие в продължаващо престъпно предприятие, едно обвинение за заговор за продажба на наркотици, едно обвинение за пране на пари и едно обвинение за заговор за продажба на фалшифицирани и неправилно обозначени лекарства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Хакери започнаха да местят откраднати през декември над $100 милиона от крипто протокол

Прехвърлянето на неактивни средства, откраднати от Orbit Chain през декември миналата година привлече вниманието на общността.

10.06.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.