НАЧАЛО Крипто Крими

Хакери отмъкнаха $7 милиона от крипто гейминг проект

24.01.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери отмъкнаха $7 милиона от крипто гейминг проект

При значителен инцидент Gamee, дъщерно дружество на Animoca Brands, преживя сложна атака, която доведе до загуба от $7 милиона.

В понеделник хакери получиха неоторизиран достъп до договорите с токени Gamee (GMEE) в мрежата на Polygon, като откраднаха 600 милиона токена GMEE на стойност близо $7 милиона и ги превърнаха в Етериум (ETH) и Polygon (MATIC).

Web3 компанията за сигурност Cyvers съобщи за пробива, като предположи, че неоторизираният достъп до GitLab на “deployer” адреса на Polygon GMEE е точката на компрометиране. Gamee реагира бързо, защитaвайки договорите за токени чрез прехвърляне на собствеността на нов адрес, блокирайки по-нататъшен неоторизиран достъп.

Нарушението е насочено към резервите от токени на екипа на Gamee, като активите, притежавани от общността, не са засегнати.

След това цената на GMEE спадна с 45%, което предизвика призиви от страна на общността за обратно изкупуване на токените и възстановяване на доверието. От Gamee предприеха проактивни мерки, като временно спряха предоставянето на ликвидност на DEX, уведомиха централизираните борси да замразят токените, свързани с хакерската атака, и извършиха задълбочен преглед на сигурността.

Срещу хакерите бяха образувани съдебни производства с участието на правоприлагащите органи.

Занапред действията на Gamee са от ключово значение за възстановяването на доверието на общността. Те се ангажират да идентифицират и подкрепят засегнатите потребители. Инцидентът подчертава по-широки проблеми на сигурността в крипто сектора, като се вижда необходимостта от надеждни мерки за сигурност и проактивно ангажиране на общността с развитието на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Terra ще бъде екстрадиран в САЩ

До Куон, бившият криптовалутен магнат и създател на екосистемата Terra (LUNA), ще бъде екстрадиран в САЩ, за да отговаря по обвинения в измама.

22.02.2024 14:00 1 мин. четене

Фалшиви криптовалути използват БРИКС, за да крадат от инвеститорите

Изследователи в областта на сигурността установиха, че има тревожен ръст във фалшифицирането на криптовалути, като се обръща специално внимание на компаниите от списъка Fortune 100.

21.02.2024 7:00 2 мин. четене

Поредната крипто борса стана жертва на хакери – откраднати са над $26 милиона

Платформа за търговия с криптовалути, наскоро претърпя значителен пробив, в резултат на който бяха загубени BTC и ETH на стойност над $26 милиона.

19.02.2024 10:00 2 мин. четене

Американските прокурори предлагат 18 месеца затвор на бившия директор на Binance

Чанпен Джао, който преди отговаряше за Binance, е изправен пред потенциални последствия, които биха могли да окажат значително влияние върху начина, по който Съединените щати регулират и налагат спазването на правилата в крипто индустрията.

18.02.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.