НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто заемодателят Genesis успя да се споразумее със SEC

02.02.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто заемодателят Genesis успя да се споразумее със SEC

Фалиралата финансова институция Genesis и Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC) постигнаха споразумение по отношение на съдебния иск, подаден от SEC миналата година.

В официално заявление до съда по несъстоятелността SEC разкри, че Genesis може да плати $21 милиона като част от споразумението, под условие, че се изплати на кредиторите.

Предвидено е искът да бъде подчинен на всички други разрешени административни разходи, обезпечени, приоритетни и общи необезпечени вземания, както е подробно описано в споразумението за уреждане на спора. В неотдавнашната си заявка Genesis иска одобрение на споразумението от регулаторната агенция.

Целта на споразумението, както е посочено в документацията, е “да се намалят рисковете, разходите и несигурността, свързани с продължителни съдебни спорове срещу SEC“. Споразумението получи одобрение от специалния комитет, както и от правните и финансовите съветници на Genesis.

Очаква се изслушването по предложеното споразумение да се състои по-късно този месец. SEC започна съдебни действия срещу Genesis през януари предходната година, твърдейки, че кредиторът е смесил активи от Gemini Earn, съвместна дейност между Genesis и Gemini, със средства от други клиенти.

И двете юридически лица, Gemini и Genesis, бяха обвинени в нарушаване на федералните финансови закони, включително продажба и предлагане на нерегистрирани ценни книжа. Комисията по ценни книжа и борси твърди, че чрез това нерегистрирано предлагане Genesis и Gemini са събрали криптоактиви за милиарди долари от множество инвеститори.

Провеждат се текущи разследвания на потенциални нарушения на законодателството за ценните книжа с участието на други юридически и физически лица, свързани с предполагаемите нарушения.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Terra ще бъде екстрадиран в САЩ

До Куон, бившият криптовалутен магнат и създател на екосистемата Terra (LUNA), ще бъде екстрадиран в САЩ, за да отговаря по обвинения в измама.

22.02.2024 14:00 1 мин. четене

Фалшиви криптовалути използват БРИКС, за да крадат от инвеститорите

Изследователи в областта на сигурността установиха, че има тревожен ръст във фалшифицирането на криптовалути, като се обръща специално внимание на компаниите от списъка Fortune 100.

21.02.2024 7:00 2 мин. четене

Поредната крипто борса стана жертва на хакери – откраднати са над $26 милиона

Платформа за търговия с криптовалути, наскоро претърпя значителен пробив, в резултат на който бяха загубени BTC и ETH на стойност над $26 милиона.

19.02.2024 10:00 2 мин. четене

Американските прокурори предлагат 18 месеца затвор на бившия директор на Binance

Чанпен Джао, който преди отговаряше за Binance, е изправен пред потенциални последствия, които биха могли да окажат значително влияние върху начина, по който Съединените щати регулират и налагат спазването на правилата в крипто индустрията.

18.02.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.