НАЧАЛО Регулации

Криптовалутите продължават да се разрастват в Южна Африка

юли 8, 2018 16:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите продължават да се разрастват в Южна Африка

Популярността на криптовалутите не се ограничава само до Европа, Азия и Северна Америка.

Южна Африка, втората по големина икономика на континента, продължава да изживява бум на криптовалути въпреки спада на цените, наблюдаван на пазара досега през 2018 г.

Южноафриканската икономика се бори за по-голямата част от 2018 г. Рандът (фиатната валута на страната) достигна шестмесечно дъно през юни. В резултат на това много южноафриканци са се фокусирали си върху криптовалути с особен интерес към Биткойн.

Наскоро страната получи първият си мулти-валутен крипто банкомат. Битокойн остава популярна дума в страната. Южна Африка постоянно се класира като страната с най-високи търсения в Интернет за Биткойн.

Услугите за обмен на Биткойн в страната преживяват рекордни нива на подкрепа. Фирми като Luno и Paxful позволяват на местните жители да купуват и продават Биткойн. Luno, платформа за обмен на криптовалута, предлага двойки BTC / ранд, както и ETH / ранд трейдинг.

За южноафриканци, които предпочитат да диверсифицират своето портфолио, платформи като Coindirect им позволяват да купуват и продават Litecoin, Биткойн Кеш и Ripple. Coindirect също така предлага стандартни ICO токени за ERC-20 на местни търговци.

Според доклади в местните медии, компанията за управление на активи Sygnia ще стартира платформа за търговия с криптовалути в страната, по-късно през годината. Според Magda Wierzycka, главен изпълнителен директор на компанията, платформата, наречена SygniaCoin, ще предлага услуги за търговия извън обикновените покупки и продажби на виртуални активи. Плановете на SygniaCoin са поредното подобрение на пейзажа на криптовалути в Южна Африка.

Най-значимият закон, свързан с крипто в страната, беше пуснат през април, когато Южноафриканската служба за приходите обяви нова рамка за данъците върху крипто. Безопасно е да се каже, че околната среда в Южна Африка далеч не е рестриктивна и в резултат на това пазарът процъфтява.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Ню Йорк забранява добива на Биткойн

Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (BTC) в щата.

ноември 24, 2022 21:52 1 мин. четене

Hex Trust получи лиценз да оперира в Дубай

Попечителят на дигитални активи Hex Trust получи лиценз за минимален жизнеспособен продукт (MVP) от Регулаторния орган за виртуални активи на Дубай (VARA) на 24 ноември, според прессъобщение на компанията.

ноември 24, 2022 17:18 1 мин. четене

Биткойн: Русия предлага ново законодателство за миньорите

Нов законопроект, внесен в Държавната дума (парламента на Русия), ще даде на крипто миньорите в страната два варианта за продажба на добитите от тях монети. 

ноември 21, 2022 13:11 1 мин. четене

Виталик Бутерин с критики към регулаторния подход на Сингапур

Опитът на Сингапур да регулира криптовалутите може да се окаже неуспешен като се има предвид скептичният ѝ подход към този клас активи.

ноември 21, 2022 11:04 1 мин. четене