НАЧАЛО Регулации

Криптовалутите продължават да се разрастват в Южна Африка

юли 8, 2018 16:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите продължават да се разрастват в Южна Африка

Популярността на криптовалутите не се ограничава само до Европа, Азия и Северна Америка.

Южна Африка, втората по големина икономика на континента, продължава да изживява бум на криптовалути въпреки спада на цените, наблюдаван на пазара досега през 2018 г.

Южноафриканската икономика се бори за по-голямата част от 2018 г. Рандът (фиатната валута на страната) достигна шестмесечно дъно през юни. В резултат на това много южноафриканци са се фокусирали си върху криптовалути с особен интерес към Биткойн.

Наскоро страната получи първият си мулти-валутен крипто банкомат. Битокойн остава популярна дума в страната. Южна Африка постоянно се класира като страната с най-високи търсения в Интернет за Биткойн.

Услугите за обмен на Биткойн в страната преживяват рекордни нива на подкрепа. Фирми като Luno и Paxful позволяват на местните жители да купуват и продават Биткойн. Luno, платформа за обмен на криптовалута, предлага двойки BTC / ранд, както и ETH / ранд трейдинг.

За южноафриканци, които предпочитат да диверсифицират своето портфолио, платформи като Coindirect им позволяват да купуват и продават Litecoin, Биткойн Кеш и Ripple. Coindirect също така предлага стандартни ICO токени за ERC-20 на местни търговци.

Според доклади в местните медии, компанията за управление на активи Sygnia ще стартира платформа за търговия с криптовалути в страната, по-късно през годината. Според Magda Wierzycka, главен изпълнителен директор на компанията, платформата, наречена SygniaCoin, ще предлага услуги за търговия извън обикновените покупки и продажби на виртуални активи. Плановете на SygniaCoin са поредното подобрение на пейзажа на криптовалути в Южна Африка.

Най-значимият закон, свързан с крипто в страната, беше пуснат през април, когато Южноафриканската служба за приходите обяви нова рамка за данъците върху крипто. Безопасно е да се каже, че околната среда в Южна Африка далеч не е рестриктивна и в резултат на това пазарът процъфтява.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Нови правни насоки доближават крипто компаниите до сметки във Федералния резерв

В понеделник Бордът на Федералният резерв на САЩ обяви, че е финализирал насоките си за факторите, които резервните банки трябва да вземат предвид при разглеждането на исканията за сметки и платежни услуги на Федералния резерв. Насоките създават тристепенна рамка за преглед, като нивото на надлежна проверка, което трябва да се осигури, зависи от нивото на […]

август 16, 2022 16:56 1 мин. четене

ЕС създава нов регулатор за надзор на крипто пространството

Европейският съюз (ЕС) планира да създаде шести „орган за борба с прането на пари“, който ще отговаря специално за регулирането на криптовалутната индустрия.

август 16, 2022 10:40 1 мин. четене

Revolut получи одобрение да предлага крипто услуги в Европа

Revolut получи регулаторно одобрение да предлага крипто услуги на милиони свои потребители в Европа.

август 15, 2022 21:22 1 мин. четене

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене