НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто трейдър бе осъден да лежи 42 месеца в затвора за измама

МАЙ. 12, 2022 18:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто трейдър бе осъден да лежи 42 месеца в затвора за измама

Крипто трейдър, който измами над 170 души, беше осъден на 42 месеца затвор в сряда за управление на поредица от фондове за криптовалути, които твърдят, че правят голяма възвръщаемост, но в действителност губят пари и вместо това работят като Понци схема.

Министерството на правосъдието на Съединените щати (DOJ) заяви, че 25-годишният Джеръми Спенс е поискал милиони чрез фалшиви изявления, "включително, че търговията с крипто на Спенс е била изключително печеливша, когато всъщност търговията на Спенс е била постоянно нерентабилна".


Спенс, който управляваше каналите на социалните медии за крипто инвестиционна схема, наречена Coin Signals, получи решението от окръжния съдия Люис Каплан за Южния окръг на Ню Йорк. Спенс също беше осъден на три години надзор, както и да изплати на жертвите си сума от над $2.8 милиона.


Той беше арестуван през януари 2021 г. от Федералното бюро за разследване (ФБР). Отделни граждански обвинения бяха повдигнати от Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC).


Спенс се призна за виновен в измама с комодити през ноември 2021 г. за привличане на над $5 милиона от неволни крипто инвеститори чрез създаване на различни фондове за криптовалута от ноември 2017 г. до април 2019 г., за които той лъжливо твърди, че правят възвръщаемост, но всъщност имат загуби.


Един пример, предоставен от Министерството на правосъдието, казва, че Спенс е публикувал съобщение до онлайн чат група, в която твърди, че един от фондовете е донесъл 148% възвръщаемост през този месец.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
CryptoDnes представя първата си панелна дискусия!


Според Law360 съдия Каплан, който ръководи делото, каза:


Нещото, от което бях поразен, беше глупостта на хората, които сте накарали да инвестират при вас - има реални последици от тези шеги и те са сериозни.


В стремежа си да спечелят, инвеститорите щяха да прехвърлят криптовалута на Спенс, за да инвестират, но тъй като сделките му не водеха до печалби, той създаде фалшиви баланси по сметки, за да скрие загубите. Спенс започна да управлява Понци схема, използвайки средства от нови инвеститори, за да плати на по-ранни инвеститори, с оценки, че криптовалути на стойност около $2 милиона са били разпределени по този начин.


В изявление пред съда Спенс каза на съдия Каплан, че е "уморен" от собственото си поведение, извинявайки се на инвеститорите си и твърди, че е неквалифициран да търгува сумата, която му е изпратена, добавяйки, че "влезе в свят, за който [той] е бил напълно неподготвен."


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Измамници в Турция се представят за Binance

Binance TR, турският клон на крипто борсата, предупреди инвеститорите в региона за продължаващ опит за измама, който е насочен към крипто инвеститори чрез фалшиви билбордове и реклами с логото на Bina...
МАЙ. 9, 2022 13:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

САЩ наложи санкции на крипто миксера Blender за пране на пари

Blender е базиран на Биткойн инструмент, използван от крипто инвеститорите, за да прикрият транзакциите си. Съобщава се, че миксерът е улеснил прехвърлянето на BTC на стойност над $500 милиона от нача...
МАЙ. 8, 2022 02:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

САЩ предлагат $15 милиона награда за информация свързана с рансъмуер групата Conti

Наградите включват $10 милиона за „идентификация и/или местоположение“ на ключови лидери на групата и $5 милиона за информация, водеща до арестите на всеки, участващ в „рансънуер инцидента на Conti“.П...
МАЙ. 7, 2022 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакери откраднаха $80 милиона от Rari Capital

Според одиторската компания за смарт договори BlockSec, неизвестен хакер се е насочил към платформата Fuse на Rari Capital – протокол, който позволява на DeFi разработчиците да създават собствени паза...
МАЙ. 1, 2022 09:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света