НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто трейдър бе осъден да лежи 42 месеца в затвора за измама

май 12, 2022 18:16 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто трейдър бе осъден да лежи 42 месеца в затвора за измама

Крипто трейдър, който измами над 170 души, беше осъден на 42 месеца затвор в сряда за управление на поредица от фондове за криптовалути, които твърдят, че правят голяма възвръщаемост, но в действителност губят пари и вместо това работят като Понци схема.

Министерството на правосъдието на Съединените щати (DOJ) заяви, че 25-годишният Джеръми Спенс е поискал милиони чрез фалшиви изявления, „включително, че търговията с крипто на Спенс е била изключително печеливша, когато всъщност търговията на Спенс е била постоянно нерентабилна“.

Спенс, който управляваше каналите на социалните медии за крипто инвестиционна схема, наречена Coin Signals, получи решението от окръжния съдия Люис Каплан за Южния окръг на Ню Йорк. Спенс също беше осъден на три години надзор, както и да изплати на жертвите си сума от над $2.8 милиона.

Той беше арестуван през януари 2021 г. от Федералното бюро за разследване (ФБР). Отделни граждански обвинения бяха повдигнати от Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC).

Спенс се призна за виновен в измама с комодити през ноември 2021 г. за привличане на над $5 милиона от неволни крипто инвеститори чрез създаване на различни фондове за криптовалута от ноември 2017 г. до април 2019 г., за които той лъжливо твърди, че правят възвръщаемост, но всъщност имат загуби.

Един пример, предоставен от Министерството на правосъдието, казва, че Спенс е публикувал съобщение до онлайн чат група, в която твърди, че един от фондовете е донесъл 148% възвръщаемост през този месец.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
CryptoDnes представя първата си панелна дискусия!

Според Law360 съдия Каплан, който ръководи делото, каза:

Нещото, от което бях поразен, беше глупостта на хората, които сте накарали да инвестират при вас – има реални последици от тези шеги и те са сериозни.

В стремежа си да спечелят, инвеститорите щяха да прехвърлят криптовалута на Спенс, за да инвестират, но тъй като сделките му не водеха до печалби, той създаде фалшиви баланси по сметки, за да скрие загубите. Спенс започна да управлява Понци схема, използвайки средства от нови инвеститори, за да плати на по-ранни инвеститори, с оценки, че криптовалути на стойност около $2 милиона са били разпределени по този начин.

В изявление пред съда Спенс каза на съдия Каплан, че е „уморен“ от собственото си поведение, извинявайки се на инвеститорите си и твърди, че е неквалифициран да търгува сумата, която му е изпратена, добавяйки, че „влезе в свят, за който [той] е бил напълно неподготвен.“


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

ноември 27, 2022 16:28 1 мин. четене

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене

Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway, управляван от милиардера Уорън Бъфет инвестиционен конгломерат, предупреди за фалшив уебсайт за криптовалути, който използва името им, без да е свързан с компанията.

ноември 23, 2022 9:57 1 мин. четене