НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто предприемачът Роджър Вер бе пуснат под гаранция в Испания

08.06.2024 6:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто предприемачът Роджър Вер бе пуснат под гаранция в Испания

Предприемачът в областта на криптовалутите Роджър Вер, известен като „Биткойн Исус“, беше освободен под гаранция в Испания, след като плати 150,000 евро.

Вер е получил разрешение да напусне затвора на 17 май, при условие че предаде паспорта си и се съгласи да остане в Испания, докато чака решение за екстрадирането му в САЩ. Той е изправен пред обвинения в укриване на $50 милиона данъци. Като част от условията за освобождаване под гаранция Вер също трябва да се явява в съда на всеки два дни.

Вер беше задържан от испанските власти през април след обвинителен акт от Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ). Обвиненията включват укриване на данъци за близо $50 милиона, заедно с обвинения в телеграфна измама и подаване на фалшиви данъчни декларации.

Според DOJ, след като се е отказал от американското си гражданство и е придобил гражданство в Сейнт Китс и Невис, Вер не е отчел капиталови печалби или е платил данъци върху своите 131,000 BTC.

Министерството на правосъдието освен това твърди, че Вер е предоставил подвеждаща информация на своята адвокатска кантора и оценител, докато е изготвял данъчни декларации, свързани с неговото експатриране. Той е обвинен, че е подценил две компании, притежаващи 73,000 от неговите BTC, и че не е отчел личните си BTC притежания.

Твърди се, че през ноември 2017 г. Вер е продал десетки хиляди BTC за около $240 милиона, транзакции, които е бил задължен по закон да докладва на IRS. Обвинителният акт твърди, че действията на Вер са причинили загуба от най-малко $48 милиона на данъчната служба на САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Великобритания арестува 2 лица, свързани с крипто схема на стойност £1 милиард

Властите на Обединеното кралство наскоро арестуваха две лица, свързани с предполагаема незаконна операция за обмен на дигитална валута, обработила над £1 милиард.

21.06.2024 22:00 1 мин. четене

Още един кандидат-президент на САЩ иска да помилва основателят на Silk Road

Робърт Ф. Кенеди младши, кандидат за президент на Америка, обяви намерението си да помилва Рос Улбрихт, основателя на Silk Road, ако бъде избран за президент.

21.06.2024 15:30 1 мин. четене

Американските власти разбиха крипто схема за пране на пари за картела Синалоа

САЩ повдигнаха обвинения на няколко лица, занимаващи се с пране на пари в Калифорния, които са обвинени в прехвърляне на средства за картела Синалоа чрез финансови посредници, големи парични преводи, покупки на криптовалути и сътрудничество с “незаконни китайски парични борси”.

21.06.2024 13:30 1 мин. четене

Американски регулатор започна разследване на трейдинг компанията Jump Crypto

В разследването се разглеждат търговските и инвестиционните дейности на Jump на пазара на криптовалути.

21.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.