НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто измамник получи присъда от шест години затвор

юни 6, 2023 21:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто измамник получи присъда от шест години затвор

Федералните прокурори на САЩ постигнаха желания резултат по делото на Реджиналд Фаулър, тъй като нюйоркски съдия постанови присъда от приблизително шест години затвор за осъденото лице, замесено в крипто измама.

Според изявлението на прокурора на САЩ Дамиан Уилямс от понеделник присъдата на Фаулър е резултат от нарушаването на федералното законодателство от негова страна, като е подпомагал нерегламентирани транзакции на стойност стотици милиони долари за крипто борси, като на практика е действал като незаконна финансова институция.

През април прокурорите поискаха присъда от седем години лишаване от свобода заедно с глоби, надхвърлящи $720 милиона.

Измамните дейности могат да бъдат проследени до мандата на Фаулър в Global Trading Solutions (GTS), по време на който той призна, че е измамил банките, за да обработи нерегламентирани транзакции с криптовалути на стойност над $700 милиона, както разкри Южният окръг на Ню Йорк.

Уилямс повтори, че Фаулър е заобиколил федералните разпоредби, като е обработвал значителни суми нерегулирани транзакции от името на крипто борси, представлявайки сериозен риск за финансовата система на САЩ, като е заблуждавал легитимните финансови институции.

Сенчестата банка на Фаулър, известна като Crypto Capital Corp, е създадена, за да обработва транзакции за крипто стартъпи, които по избор или по необходимост работят извън традиционната банкова система.

Освен това Bitfinex също беше свързана с Crypto Capital, тъй като компанията за обработка на плащания ѝ повери $850 милиона, за да улесни тегленията на клиенти. През 2021 г. главният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс заяви, че Tether е предоставила на Bitfinex заем от $850 милиона, за да покрие понесените загуби.

Прокурорите разкриха, че Фаулър лично е инициирал множество сметки за обработка на крипто транзакции без знанието на участващите банки.

В допълнение към присъдата за лишаване от свобода, Фаулър беше задължен да предаде $740,2 милиона от незаконните си печалби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Глобиха голяма банка заради натоварване на клиенти със скрити такси и лихви

Банка с активи на обща стойност около $670 милиарда ще плати глоба в размер на няколко милиона долара, след като призна, че в продължение на няколко години е заблуждавала клиенти на кредитни карти.

октомври 1, 2023 18:00 2 мин. четене

Измамници отмъкнаха $3 милиона от крипто инвеститор

Случаите на онлайн измами застрашително нарастват, а секторът на криптовалутите се радва на повишено внимание от страна на регулаторните органи.

септември 30, 2023 21:00 2 мин. четене

Арестуваха основателят на фалиралия Three Arrows Capital

Су Джу, основателят на фалиралата крипто компания Three Arrows Capital, официално е арестуван в Сингапур. Всъщност в доклад на Bloomberg се посочва, че основателят на хедж фонда е бил задържан при опит да напусне страната.

септември 30, 2023 11:00 2 мин. четене

Съдът няма да позволи на Сам Банкман-Фрийд да бъде пуснат от ареста преди делото

Искането на Сам Банкман-Фрийд да бъде освободен от федералния затвор в Бруклин преди съдебния процес по едно от най-значимите наказателни дела в историята на САЩ беше отхвърлено от окръжния съдия Люис Каплан.

септември 29, 2023 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.