НАЧАЛО Други

Крипто хедж фондовете се справят по-добре от традиционните, въпреки трудностите

март 6, 2023 13:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто хедж фондовете се справят по-добре от традиционните, въпреки трудностите

През 2022 г. мениджърите на крипто хедж фондове преживяха особено тежка година, a много екипи претърпяха значителни загуби само за дни или дори часове, което доведе до значителни обратни изкупувания от страна на техните инвеститори.

Секторът на дигиталните активи се сблъска с предизвикателства, дължащи се на засиления регулаторен контрол в САЩ и на други места, което доведе до най-лошите 12 месеца за мениджърите на портфейли в последно време.

Въпреки това секторът отбеляза ръст на новите фондове и на талантите, тъй като в неотдавнашния доклад на Forteus Research се посочва, че се наблюдава “миграция на таланти от традиционните финанси към дигиталните активи”.

Според доклада мениджърите на портфейли с дигитални активи са постигнали по-добра абсолютна възвръщаемост в сравнение с мениджърите на традиционни портфейли за период от минимум 36 месеца.

Липсата на инфраструктура от институционален клас е съществена пречка за широкото институционално приемане на криптовалутите, което бе улеснено от последните развития, като например появата на по-специализирани компании и нарастването на броя на доставчиците на услуги.

Понастоящем са налични над 400 възможности за крипто търговия, с акцент върху търговията с деривати, по-специално фючърси и безсрочни суапове.

Търговията с дигитални активи е фрагментирана, което може да доведе до ценови размествания и неефективност. Настоящото състояние на търговията с класа активи, при което ценовите дислокации са често срещани, предлага шанс за арбитражни стратегии с ограничен базисен риск и ливъридж.

Това се подкрепя и от факта, че приблизително 65% от всички обеми на търговия с дигитални активи сега се сключват чрез деривати, като фючърси и безсрочни суапове, което води до голямо търсене на арбитражни стратегии.

Въпреки това индустрията все още е изправена пред няколко пречки, включително липсата на осведоменост на разпределителите, подходящи първокласни брокерски решения и срива на FTX, който “несъмнено подкопа доверието в доставчиците на крипто услуги”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Анализатор споделя предупреждение за алткойна


Макар и изправени пред препятствия, признаването на криптовалутите от страна на традиционните финанси постепенно се увеличава, за което свидетелства партньорството между Coinbase и платформата на Blackrock, която е отворена за институционални инвеститори, цитирано от Forteus като положителна илюстрация на “съвместната работа на традиционните и крипто компаниите…”.

В заключение, през последните години секторът на дигиталните активи е изправен пред значителни предизвикателства, но с появата на нови фондове и таланти по-голямото институционално приемане става все по-възможно.

Въпреки пречките пред индустрията, възможностите за арбитражни стратегии с ограничен базисен риск и ливъридж продължават да поддържат инерция по отношение на възвръщаемостта и инвеститорския интерес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Портфолиото на Уорън Бъфет е засегнато от банковата криза

Повечето инвеститори в S&P 500 губят пари заради банковата криза и изглежда, че дори Уорън Бъфет не е застрахован.

март 20, 2023 11:01 2 мин. четене

Правителството на САЩ съзаде криза, твърди Тайлър Уинкълвос

Тайлър Уинкълвос, съосновател на борсата за криптовалути Gemini, наскоро се обърна към Twitter, за да изрази недоволството си от банковата система на САЩ.

март 20, 2023 10:00 2 мин. четене

Credit Suisse ще бъде придобита от най-голямата швейцарска банка

Според запознати извънредната подготовка ще позволи поглъщането да се осъществи без обичайния “шестседмичен период на консултации” с акционерите.

март 20, 2023 9:00 2 мин. четене

Имплозията на SVB предизвика паника и рязък скок на сделките на DeFi пазара

Неотдавнашните финансови проблеми на Silicon Valley Bank (SVB) предизвикаха вълнообразен ефект в сектора на децентрализираното финансиране (DeFi), както съобщава DappRadar, платформа за пазарна информация.

март 19, 2023 20:00 2 мин. четене