Home

Крипто бъдещето на Исландия изглежда обещаващо, но има много препятствия

25.06.2024 22:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто бъдещето на Исландия изглежда обещаващо, но има много препятствия

Крипто индустрията в Исландия напредва, но все още не е достигнала пълния си потенциал, като няколко уникални географски предимства все още не са използвани.

Гюли Гисласон, главен инвестиционен директор във Viska Digital Assets подчерта въздействието на банковата криза от 2008 г., която доведе до капиталов контрол върху исландската крона, повишавайки осведомеността за криптовалутите и блокчейн технологията.

През 2014 г. интересът на исландците към криптовалутите нарасна още повече, когато “Baldur Friggjar Óðinsson” (Балдур Фригяр Оринсон) пусна чрез airdrop Auroracoin на 330,000 души от националната база за лични данни, което позволи на много от тях да конвертират своите токени в Биткойн.

Въпреки това развитие, Гисласон смята, че Исландия изостава в приемането и обучението по крипто. Той отбеляза, че макар Viska Digital да управлява крипто фондове от две години, усъвършенстването и признаването на криптовалутите като клас активи в Исландия все още са в начален етап в сравнение със съседните държави.

Исландия е отличник в областта на възобновяемите енергийни източници, като над 99.98% от електроенергията в страната се произвежда от възобновяеми източници, благодарение на геотермалните, водните и вятърните ресурси. Това я прави идеална за добив на Биткойн, при който може да се използва излишната енергия, която в противен случай би се изгубила.

Увеличеното търсене на електроенергия от електрическите превозни средства и ограниченото развитие на нови електроцентрали обаче доведоха до периоди на недостиг на енергия и опасения за околната среда, което постави миньорите на Биткойн в негативна светлина въпреки ролята им в използването на излишната енергия.

Viska Digital Assets, чиито основатели участват и в компанията за добив на Биткойн Greenblocks, е изправена пред предизвикателства, но вижда потенциал. Гисласон подчерта необходимостта от повече електроцентрали и изтъкна критериите на хедж фонда за инвестиции: ликвидност, пазарен интерес и правилно управление на риска. Компанията избягва експозиция към рискови субекти като FTX и Silvergate Bank, като се фокусира върху тези фактори.

Той е оптимист за бъдещето, като смята, че индустрията се намира на вълнуващ етап от кривата на приемане, като основните играчи като BlackRock започват да се занимават с Биткойн и други криптоактиви.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

Биткойн може да продължи нагоре, ако задържи това ниво на подкрепа

Аанализаторът Бенджамин Коуен предполага, че вероятността Биткойн (BTC) да отбележи значително ценово повишение ще нарасне, ако успее да надмине ключова пълзяща средна.

19.07.2024 17:30 1мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $1 милион в Биткойн, за да подкрепят борбата за Сената срещу Елизабет Уорън

На 18 юли Тайлър Уинкълвос, съосновател на крипто борсата Gemini, обяви забележително политическо дарение на стойност $500,000 в BTC в подкрепа на кампанията на Джон Дийтън за Сената в Масачузетс.

19.07.2024 14:30 1мин. четене

Биткойн и Етериум опции на стойност $1.8 милиарда изтичат днес

Днес изтича срокът на валидност на опции за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на стойност близо $1.8 милиарда, което поражда очаквания за засилване на пазарните сътресения.

19.07.2024 14:06 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.