НАЧАЛО Финтех

Крипто борсата FTX затвори кръг на финансиране за $400 милиона

ЯНУ. 26, 2022 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто борсата FTX затвори кръг на финансиране за $400 милиона

Базираната в Чикаго крипто борса FTX US достигна оценка от $8 милиарда след ново финансиране.

Според Reuters, американският филиал на FTX приключи кръг за финансиране от $400 милиона в сряда, воден от SoftBank Group Corp, Temasek Holdings, Paradigm и Multicoin Capital.


Американският президент на FTX Брет Харисън каза, че това развитие прави тяхната фирма като една от най-големите крипто борси в Съединените щати и изпраща послание до света, че те растат много бързо.


Харисън посочи, че фирмата ще използва средствата за разширяване на своите предложения, както и за нарастване и разширяване на работната си сила.


Още през 2021 г. борсата сключи споразумение за покупко-продажба за придобиване на платформата за крипто деривати LedgerX, за да разшири своите услуги за спот търговия, като предлага договори за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) опции и фючърси на инвеститорите.


Глобалната борса на FTX набра $420 милиона от 69 инвеститори миналата година. В същото време борсата стимулира маркетинговите усилия, като придоби права за именуване на Cal Memorial Stadium, както и за NBA стадиона в Маями.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Coinbase наема бивш съветник на SEC


Междувременно финансирането за крипто проекти продължава да расте в други области на екосистемата. На 19-ти януари Secret Network обяви предложение за фонд от $400 милиона за разработчици, изграждащи в нейната мрежа. Новият фонд за екосистема от $225 милиона, заедно със пул от ускорители на стойност $175 милиона, има за цел да подкрепя ориентираните към поверителността и децентрализирани приложения.


Компанията за рисков капитал Andreessen Horowitz също обяви плановете си да набере $4.5 милиарда за инвестиране в крипто фондове. Фирмата ще отдели $3.5 милиарда за своя фонд за рисков капитал и $1 милиард за първоначални инвестиции в пространството на Web3. 


Наред с това, британската платформа за плащане Checkout.com наскоро набра $1 милиард инвестиции за усъвършенстване на обработката на крипто плащания, което тласна оценката на компанията до $40 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Какво правят китовете, за да трупат приходи дори по време на висока волатилност?

Тъй като тези потребители имат повече ликвидност за разпространение, те са по-нетърпеливи да се възползват от yield-farming с нисък риск. Тези опции обаче са достъпни за всеки, независимо колко крипто...
МАЙ. 16, 2022 20:43 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs разкриха 40% ръст на експозицията към крипто от институционални инвеститори

От анкетираните клиенти на Goldman 51% посочиха, че са били изложени към крипто, спрямо 40% миналата година. 60% от 172 анкетирани клиенти отговориха, че очакват да увеличат своята експозиция към диги...
МАЙ. 4, 2022 07:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще продължи ли Европа да бъде водеща в разработването на Web3?

Масовият приток на финансиране към базирани в Европа Web3 стартъпи също е основен фактор за това доминиране според европейската фирма за рисков капитал Rockaway Blockchain Fund в последните изявления ...
МАЙ. 2, 2022 16:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съоснователят на Plaid разкрива нова финтех банка

Хокей напусна ролята си на CTO в Plaid през 2019 г. и прекара последните три години като главен изпълнителен директор със съпругата си Ани, изграждайки национално чартираната “инфраструктурна банка” C...
АПР. 30, 2022 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света