НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто борса погната от две регулаторни агенции в САЩ

февруари 24, 2023 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто борса погната от две регулаторни агенции в  САЩ

Главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс заведе дело срещу криптоборсата CoinEx, обвинявайки компанията, че се представя невярно за борса, защото не се е регистрирала като брокер-дилър на ценни книжа и стоки в щата.

Искът от 38 страници, подаден от Джеймс във Върховния съд на Ню Йорк на 22 февруари, обвинява CoinEx в участие в измамни практики и нарушаване на строгия щатски закон “Мартин”, който урежда регулирането на ценните книжа и законите за борба с измамите в САЩ.

В иска се твърди също, че CoinEx е включила в списъка няколко токена, които се считат едновременно за стоки и ценни книжа, включително AMP, LBC, RLY и LUNA. Джеймс заяви, че CoinEx не е регистрирана в Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) или в Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), както се изисква от законодателството на Ню Йорк за продажба на токени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Как престъпниците изпират милиарди незаконни средства чрез крипто?


Със съдебния иск се иска съдебна заповед, с която да се забрани на CoinEx да се рекламира като борса и да извършва дейност в щата, като се блокират интернет адресите и данните за GPS местоположението от Ню Йорк.

CoinEx не успя да се съобрази с призовка от Службата на главния прокурор през декември, което доведе до подозрения, че компанията е участвала в измамни практики.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене

Мистериозен хакер връща $5.4 милиона на DeFi протокола Euler Finance

Според ZachXBT, лицето, което е експлоатирало Euler Finance, е върнало в събота 3,000 Етериум токена (ETH) на стойност около $5.4 милиона в DeFi протокола за кредитиране.

март 18, 2023 19:00 2 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд и други директори са присвоили $3.2 милиарда от FTX

Ръководството на FTX разкри, че висши ръководители на крипто борсата, включително Сам Банкман-Фрийд, са получили плащания и заеми на обща стойност $3.2 милиарда, предимно от дъщерното дружество на компанията – Alameda Research.

март 16, 2023 17:00 1 мин. четене