НАЧАЛО Други

Краят на Федералния резерв – нов законопроект заплаха за централната банка

16.05.2024 22:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Краят на Федералния резерв – нов законопроект заплаха за централната банка

Американският депутат Томас Маси обмисля да внесе законопроект за премахване на Федералния резерв, което предизвика разнообразни реакции в крипто общността.

В анкетата, проведена в социалната медийна платформа X, Маси попита последователите си дали трябва да внесе законопроект за премахване на Федералния резерв.

Към момента 86.7% от участниците гласуваха в полза на премахването на Федералния резерв, докато само 2% изразиха подкрепа за Федералния резерв. Освен това 10% от гласувалите предпочетоха да изчакат резултата от анкетата. Тя отчита настроенията на крипто ентусиастите по отношение на централните банки и тяхното въздействие върху пазара.

Ходът на републиканеца Томас Маси за проучване на мненията относно премахването на Федералния резерв съвпада с опасенията на крипто общността относно влиянието на централните банки върху финансовите пазари. Докато много потребители гласуваха за премахване на Фед, няколко анализатори се застъпиха за про-крипто законодателство вместо това.

Паркър Люис от Zaprite предложи американският принцип да включи конкуренция на Федералния резерв, а не направо закриването му. Други повториха това мнение, като подчертаха значението на Биткойн и крипто регулациите в този процес.

По подобен начин Пиер Рошар, вицепрезидент по BTC майнинг проучванията в Riot Platforms, подчерта необходимостта от стабилно законодателство за противодействие на хиперинфлацията в щатски долари. Той също така предложи Биткойн да бъде освободен от данъци, за да се конкурира с долара, което потенциално може да доведе до постепенното премахване на Федералния резерв.

Биткойн и блокчейн технологията се появиха в отговор на прекомерната централизация на паричната политика и финансите, като се застъпиха за децентрализация на финансовите транзакции. Приемането на водещата криптовалута подчерта силното желание за децентрализация в крипто общността.

Освен загрижеността за Федералния резерв, крипто средите критикуват регулаторните политики на Комисията за ценни книжа и фондови борси, подчертавайки пречките в регулаторната среда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.