НАЧАЛО Други

Краят на долара вече дойде според Уолстрийт ветеран

31.01.2024 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Краят на долара вече дойде според Уолстрийт ветеран

Според Дик Боув, 83-годишен ветеран от Уолстрийт, който наскоро се пенсионира след 54 години работа като финансов анализатор, световната значимост на щатския долар, който от Втората световна война насам служи като основа на световните финанси и търговия, може би е към своя край.

Боув прогнозира, че китайската икономика ще надмине тази на САЩ, обяснявайки тази промяна с изнасянето на американското производство в други страни.

Той твърди, че тази тенденция е позволила на други държави да увеличат влиянието си върху международното производство, световната икономика и световните финансови потоци.

За да се справи с потенциалната празнина, оставена от намаляващото влияние на долара, Бове предвижда криптовалутите като Биткойн (BTC) да изиграят важна роля.

Понастоящем близо 60% от международните резерви са деноминирани в долари, както твърдят от Международният валутен фонд. Все по-голям брой държави обаче активно прилагат стратегии за “дедоларизация“, търсейки алтернативи за намаляване на доминиращата роля на долара.

Това движение набра скорост, особено след като САЩ наложиха санкции на Русия, използвайки зависимостта ѝ от зелените пари, след руското нахлуване в Украйна през 2022 г.

Гледната точка на Бове оспорва основните анализи, които не предвиждат спад на долара, като характеризира тези, които поддържат такива възгледи, като нежелаещи да критикуват традиционната финансова система, която дълго време е подкрепяла тяхната работа.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Икономиката на ОАЕ може драстично да се разрасне през 2024 година

Прогнозите са, че икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще нарасне с 5% през 2024 г., което е значително увеличение спрямо отчетения през миналата година ръст от 3.4%.

04.03.2024 12:29 1 мин. четене

Ето какво мисли милиардерът Рей Далио за настоящия фондов пазар

Рей Далио, основателят на Bridgewater, наскоро сподели своята гледна точка за сегашното състояние на фондовия пазар, като посочи, че не смята, че той е в балон.

04.03.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.