НАЧАЛО Други

Kraken се бори срещу твърденията за манипулации чрез Tether

юли 2, 2018 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kraken се бори срещу твърденията за манипулации чрез Tether

Крипто обмена Kraken наскоро направи публикация в блог, в която се казва, че статия, публикувана от Bloomberg News за Tetherнеобяснимо не разбира основните пазарни концепции„.

Съобщението обяснява, че USDT на Tether е точно като всички останали криптовалути, тъй като се търгува, за да се правят печалби от ценовите промени. Обмена добави, че разликата е, че предполагаемо е свързана с долара:

За разлика от BTC, ETH, XRP или други криптoвалути, USDT не изпитва същото ниво на променливост, защото е обезпечено с активи. Липсата на променливост насърчава търговците да поставят по-големи поръчки в тесни интервали, отразявайки доверието им, че всеки USDT струва ~ $ 1 щатски долар.

Хипотезата на Kraken за USDT

След това обменът изказа следната хипотеза: „малките сделки и големите сделки не могат да доведат до промяна или подобни промени в цената, защото в книгата за поръчки, която не е попълнена, има много по-голяма поръчка за покупка или продажба.“ След това, Kraken кани всички, да изпробват хипотезата, като видят своите публични книги за поръчки и да изпълнят сделка.

Тестваната хипотеза на обмена беше формулирана в отговор на твърденията, според които сделките на USDT, издавани на борсата на Kraken, „пренебрегват обичайните правила на икономиката“, защото промените в цените са повече или по-малко едни и същи, независимо от размера на търговията. Това, според критиците, е показателно за манипулиране на пазара и се счита от „експертите“ за „червен флаг“.

Освен това критиците посочват, че размерите на поръчките на борсата са „необичайно специфични“, като същевременно отбелязват, че някои от тях често се повтарят. Статията на Bloomberg отбелязва, че от 1-ви май до 22-ри юни са анализирани 56,000 различни сделки, извършени на Kraken.

Анализът след това бе обсъден с Марк Уилямс, който преди това е бил банков проверител за Федералния резерв на САЩ. Уилямс заключи, че никога не е срещал финансов пазар „където големите поръчки не успяват да повлияят на цените“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене