НАЧАЛО Други

Kraken се бори срещу твърденията за манипулации чрез Tether

юли 2, 2018 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kraken се бори срещу твърденията за манипулации чрез Tether

Крипто обмена Kraken наскоро направи публикация в блог, в която се казва, че статия, публикувана от Bloomberg News за Tetherнеобяснимо не разбира основните пазарни концепции„.

Съобщението обяснява, че USDT на Tether е точно като всички останали криптовалути, тъй като се търгува, за да се правят печалби от ценовите промени. Обмена добави, че разликата е, че предполагаемо е свързана с долара:

За разлика от BTC, ETH, XRP или други криптoвалути, USDT не изпитва същото ниво на променливост, защото е обезпечено с активи. Липсата на променливост насърчава търговците да поставят по-големи поръчки в тесни интервали, отразявайки доверието им, че всеки USDT струва ~ $ 1 щатски долар.

Хипотезата на Kraken за USDT

След това обменът изказа следната хипотеза: „малките сделки и големите сделки не могат да доведат до промяна или подобни промени в цената, защото в книгата за поръчки, която не е попълнена, има много по-голяма поръчка за покупка или продажба.“ След това, Kraken кани всички, да изпробват хипотезата, като видят своите публични книги за поръчки и да изпълнят сделка.

Тестваната хипотеза на обмена беше формулирана в отговор на твърденията, според които сделките на USDT, издавани на борсата на Kraken, „пренебрегват обичайните правила на икономиката“, защото промените в цените са повече или по-малко едни и същи, независимо от размера на търговията. Това, според критиците, е показателно за манипулиране на пазара и се счита от „експертите“ за „червен флаг“.

Освен това критиците посочват, че размерите на поръчките на борсата са „необичайно специфични“, като същевременно отбелязват, че някои от тях често се повтарят. Статията на Bloomberg отбелязва, че от 1-ви май до 22-ри юни са анализирани 56,000 различни сделки, извършени на Kraken.

Анализът след това бе обсъден с Марк Уилямс, който преди това е бил банков проверител за Федералния резерв на САЩ. Уилямс заключи, че никога не е срещал финансов пазар „където големите поръчки не успяват да повлияят на цените“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене