НАЧАЛО Други

Крайният срок на SEC за Биткойн ETF предложенията наближава – какво да очакваме

септември 22, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крайният срок на SEC за Биткойн ETF предложенията наближава – какво да очакваме

Наближава вторият краен срок, в който американската Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) трябва да обяви решението си относно седемте борсово търгувани фонда за Биткойн (BTC). 

Финансовият регулатор ще трябва да обяви решението си на 16 октомври за Bitwise, на 17 октомври за BlackRock, VanEck, WisdomTree, Invesco & Galaxy и на 19 октомври за Valkyrie. Агенцията обаче може дори да реши да отложи решението си, както направи по време на първия краен срок.

Освен това SEC вече отложи решението си по заявлението за спот Bitcoin ETF на 21Shares и ARK, чийто втори краен срок беше пропуснат на 13 август. Това придава допълнителна тежест на възможността SEC да направи същото и за останалите заявления. Всъщност SEC може да реши да отложи обявяването на решението си до средата на март 2024 г.

Възможно е частичното поражение на SEC в съдебното дело срещу Ripple да е предизвикало известно вътрешно безпокойство. Агенцията може да не се чувства напълно компетентна да наблюдава крипто индустрията.

Освен това съществува и вероятност SEC да изчаква подходящ правилник за управление на крипто, преди да одобри спот Биткойн (BTC) ETF. SEC обаче многократно е заявявала, че правилата за крипто вече съществуват, въпреки че крипто компаниите твърдят обратното.

Според Ларс Кристенсен, основател на Concordium, следващият бичи ръст няма да бъде същият като предишния. Освен това той заяви, че инвеститорите трябва да ограничат очакванията си за огромна възвръщаемост:

 Дори и да се получи рали на Биткойн – не мисля, че трябва естествено да приемате, че [всички други криптовалути) ще се покачат заедно с него.

Кристенсен отбеляза още, че макар напоследък да се наблюдава повишаване на интереса към блокчейн технологията, крипто пазарите са се забавили през последните 18 месеца. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.