НАЧАЛО Крипто Крими

Крадци се представят за полицаи, за да ограбят богати крипто инвеститори

24.11.2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крадци се представят за полицаи, за да ограбят богати крипто инвеститори

В Канада полицията е повдигнала обвинение на 34-годишен мъж за участието му в обир на жилище. В инцидента са участвали лица, представящи се за служители на правоприлагащите органи, и в резултат на това е извършена кражба на $7.3 милиона в криптовалута.

След продължително разследване властите в Ричмънд, Британска Колумбия, повдигнаха 11 обвинения срещу Джин Да Син. Тези обвинения включват проникване с взлом, въоръжен грабеж, незаконно лишаване от свобода, нападение с оръжие, използване на фалшиво огнестрелно оръжие, изнудване, притежание на крадени стоки и представяне за служител на реда.

Твърди се, че по време на грабежа Син и неговите въоръжени съучастници са влезли насила в дома на двойка на средна възраст, задържали са ги и са ги подложили на нападение в продължение на няколко часа. В крайна сметка те избягали с неуточнена криптовалута и луксозни предмети.

Въпреки че жертвите са останали силно притеснени, за щастие те не са получили животозастрашаващи наранявания.

Съдебните архиви посочват минали присъди на Синг за измама през 2013 г. и за притежание на фалшиви пари пет години по-късно. Следващото му явяване в съда е насрочено за 6 декември.

Има неяснота дали действията на Синг са свързани със серия от домови кражби край Ванкувър по-рано тази година. По-рано полицията е предупредила обществеността за престъпници, които се насочват към заможни крипто инвеститори.

Начинът на действие е включвал извършители, които са се представяли за доставчици или авторитетни фигури, за да получат достъп до домовете.

Според прессъобщение на полицията:

Заподозрените изглежда са добре информирани за големите крипто инвестиции на жертвите, за тяхното местожителство и извършват обири в домовете им. Те влизат в помещението, като се преструват на доставчици или [органи на реда], след което извличат информация, позволяваща достъп до крипто сметките на жертвите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крейг Райт призна, че е фалшифицирал Биткойн документи

По време на съдебното заседание, проведено от Алианса за отворени патенти за криптовалути (COPA), Крейг Райт призна, че е направил промени в представения от него документ за Биткойн, както стана ясно по време на заседанието в петък.

24.02.2024 17:00 2 мин. четене

Бившият сътрудник на Сам Банкман-Фрийд ще влезе в съда през май

Райън Салейм, който преди това е бил съизпълнителен директор на FTX Digital Markets, ще се яви пред нюйоркски съд на 1 май за произнасяне на присъда след признаване на вината му по две обвинения в престъпление.

24.02.2024 13:00 2 мин. четене

Съоснователят на Axie Inifinity изгуби милиони в скорошен крипто хак

Днес Джеф “Jihoz” Зирлин, съосновател, известен с работата си в Axie Infinity и Ronin Network, разкри тревожно събитие.

24.02.2024 11:00 1 мин. четене

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Terra ще бъде екстрадиран в САЩ

До Куон, бившият криптовалутен магнат и създател на екосистемата Terra (LUNA), ще бъде екстрадиран в САЩ, за да отговаря по обвинения в измама.

22.02.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.