НАЧАЛО Блокчейн

Коя е най-голямата блокчейн платформа от 2017 година насам?

ОКТ. 9, 2019 01:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Коя е най-голямата блокчейн платформа от 2017 година насам?

Блокчейн е може би най-нашумялата тема в сферата на финансовите технологии. Но коя всъщност е най-голямата блокчейн компания за последните няколко години?

Мрежата на TRON (TRX) регистрира увеличение от над 500 000 броя потребители, които са имали достъп до децентрализирани приложения (dApps), през третото тримесечие на тази година. Това е според доклад на Q3 за 2019, публикуван от dApp.com.

В същото време, Джъстин Сън, основателят на платформата, обяви за издаването на нови 160 милиона USDT монети на блокчейна.

500 000+ нови dApp потребители


Според доклада, повече от 500 000 нови потребители са имали достъп до dApps през третото тримесечие на тази година.

В момента основната мрежа на Tron има над 3,7 милиона адреса, което я превръща в най-голямата блокчейн платформа, лансирана от 2017 г.

В допълнение към това, TRON е вторият най-популярен блокчейн за изграждане на децентрализирани приложения след Етериум (ETH).

Това показва колко важен става TRON за пазара на криптовалути и как последните две години бяха фокусирани върху разширяването и предлагането на услуги на фирми и потребители.

Повечето от децентрализираните приложения в мрежата TRON бяха свързани с хазартната индустрия. Това е една от слабите страни на тази блокчейна мрежа, като се има предвид, че тя е най-малко разнообразна сред останалите блокчейн системи на пазара.

Всъщност 86% от обема на TRX е обработен чрез хазартни децентрализирани приложения, последвани от 14% на борсите.

Освен това, Tron регистрира най-голям спад по отношение на активните потребители, в сравнение с второто тримесечие на тази година, те намаляха с 54.81%.

Само 24,98% от потребителите на мрежата са активни, което е по-високо от средното ниво (24,88%) за всички останали мрежи (Етериум, EOS , Steem , Tron, TomoChain и IOST ).

За сравнение - 22,26% от всички потребители на Етериум са активни. Най-високият брой е регистриран от IOST със 78,94% активност.

TRON е и втората по големина мрежа по отношение на децентрализираните приложения. Етериум регистрира 1721 dApps, следван от Tron с 467 dApps и EOS с 466 dApps.

В момента има 30 различни борси, които поддържат базирани на TRC20 USDT монети. Те включват Bitfinex, Huobi, OKEx, KuCoin и много други.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Централната банка на Китай не иска да пренасочи всичките си традиционни плащания към блокчейн

Има постоянен шум в медийното пространство около пренасочването на Китай към блокчейн като официална държавна политика. Нововъзникващата велика сила разглежда технологията като притежаваща потенциал д...
ФЕВ. 23, 2020 21:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн полага основата на дигиталните пари

В доклада от 74 страници JPMorgan описа няколко проекта, разработили финансовото приложение за „реалния свят“ и в резултат описва 2019 г. като годината на „възхода на дигиталните пари“.В доклада, гига...
ФЕВ. 22, 2020 22:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

1 милиард души ще имат допир с блокчейн икономиката в следващото десетилетие

37-годишният милиардер каза пред Forbes, че човечеството е предназначено за "по-глобална, по-справедлива, по-свободна и по-ефективна" финансова система, а 50-те милиона души, които в момента се занима...
ФЕВ. 21, 2020 20:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Европейска космическа агенция финансира блокчейн проект за запис на сателитни данни

ФЕВ. 20, 2020 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света