НАЧАЛО Други

Коригираната печалба на Bayer за първото тримесечие оправда очакванията

14.05.2024 23:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коригираната печалба на Bayer за първото тримесечие оправда очакванията

Bayer (BAYGn.DE) надхвърли очакванията на анализаторите за резултатите си от първото тримесечие, въпреки лекото намаление на коригираната печалба, което е положителен знак за стратегията на главния изпълнителен директор Бил Андерсън за промяна на ситуацията.

Компанията отчете 1.3% спад на коригираната печалба преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация (EBITDA), която възлезе на 4.41 милиарда евро. Тази цифра надхвърли средната оценка на анализаторите от 4.15 милиарда евро, посочена на уебсайта на Bayer.

Въпреки това компанията ревизира прогнозата си за годишните приходи в посока надолу поради неблагоприятното влияние на валутата, въпреки че запази оперативната си прогноза. Според изявлението на компанията подразделението за фармацевтични продукти отбеляза растеж и повишена рентабилност, а подразделението за растителни култури се представи добре в предизвикателните пазарни условия.

След отчета за приходите акциите на Bayer поскъпнаха с 2.3% малко след отварянето на пазара.

Компанията прогнозира, че нейната EBITDA преди специални елементи през 2024 г., въз основа на обменните курсове към края на март, ще варира между 10.2 милиарда и 10.8 милиарда евро, което е малко под предишния целеви диапазон от 10.4 милиарда до 11 милиарда евро и по-малко от 11.7 милиарда евро през 2023 г.

Като част от стратегията на Андерсън за оптимизиране на дейността и намаляване на бюрокрацията, през първото тримесечие Bayer съкрати еквивалента на 1,500 работни места на пълен работен ден. Компанията, която в края на 2023 г. ще има почти 100,000 служители, не е посочила цели за намаляване на работните места, но посочи, че съкращенията ще бъдат значителни.

Най-важната мярка за нашето въздействие ще бъде много по-голяма от броя на работните места или целта за намаляване на разходите. То ще се изразява в способността ни да въвеждаме иновации, да развиваме бизнеса си и да подобряваме живота на нашите клиенти“, заяви Андерсън.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.