НАЧАЛО Други

Ето коя ще е най-добре представящата се валута срещу долара тази година

05.06.2024 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето коя ще е най-добре представящата се валута срещу долара тази година

През 2024 г. индийската рупия е изправена пред значителна съпротива срещу могъщия щатски долар на валутния пазар.

През тази година щатският долар превъзхожда 22 от 23-те азиатски валути, което ги кара да се сринат до нови дъна. Докато китайският юан се понижи до шестмесечното си дъно, японската йена се свлече до 30-годишното си дъно. Силният щатски долар не проявява милост към водещите местни валути и утвърждава своето господство.

Въпреки това индийската рупия успя да удържи позициите си в дните преди обявяването на изборните резултати, които първоначално предвиждаха пълно мнозинство за воденото от Моди правителство.

Ситуацията претърпя неочакван обрат, когато партията на Моди не успя да премине границата на мнозинството от 272 места, което я принуди да разчита на политически съюзи за съставяне на правителство.

В деня на резултатите щатският долар се покачи над индийската рупия, а индийската фондова борса се срина с 4,400 пункта.
Кандис Браунинг, ръководител на отдела за глобални изследвания в Bank of America, прогнозира, че през 2024 г. индийската рупия ще бъде азиатската валута с най-добро представяне спрямо щатския долар.

Тя обясни, че чуждестранните инвестиции се вливат в страната, като се възползват от предимствата на растящата икономика и пазари:

Очакваме през 2024 г. рупията да бъде най-добре представящата се азиатска валута. Очакваме тя да поскъпне до USD/INR 83. до края на четвъртото тримесечие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.