НАЧАЛО Прессъобщения

Копаене на криптовалути: Облачен добив на Биткойн – мисия възможна с Bitcoin Minetrix

септември 28, 2023 18:53 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Копаене на криптовалути: Облачен добив на Биткойн – мисия възможна с Bitcoin Minetrix

Много родни инвеститори се насочват към пасивен доход от криптовалути в последните години, тъй като крипто майнингът се оказа доста успешен за мнозина.

Крипто “копачките” се превърнаха в доходоносна инвестиция, която може да се избие многократно. През последние години обаче, с намаляването на наградите през 2020 г. и предстоящият Биткойн халвинг през 2024 г., най-вероятно ще стане още по-трудно да се добива най-ценната криптовалута в света.

И именно тук се намесва Bitcoin Minetrix, който може тотално да промени представите за награди на добит блок. Но и дотам ще стигнем – нека започнем с основите.

Какво е копаене на криптовалута и как работи?

Копаенето на криптовалута малко наподобява на миньорството. За да можете да си го представите по-лесно, представете си копаене на злато, но в дигитален формат. Не ви трябва лопата, а мощен компютър с огромни изчислителни ресурси, който решава сложни математически уравнения за да верифицира транзакции по блокчейн мрежата.

Когато тези уравнения се решат, транзакциите се добавят към блокчейна, което подсигурява и улеснява бързия и сигурен обмен на криптовалути. За този труд, миньорите се награждават с новосъздадени монети и такси от транзакциите. Този процес не само поддържа мрежата, но също така увеличава общия обем на криптовалутата.

Обаче, копаенето на криптовалута изисква значителна енергия и може да бъде много сложно и скъпо, особено за нови крипто миньори. Това създава конкуренция между тях и непрекъснато нарастваща нужда от по-мощни и ефективни машини.

Ако стартирате сега, ще ви бъде страшно трудно да успеете, а отговорът е прост – началната инвестиция е огромна, а ако нямате много свободно пространство, достъп до евтин ток и огромни технически познания, то шансовете ви са вече ограничени. Добавяйки едни потенциални 100,000 лева инвестиция в Биткойн копачки, можем да се каже, че за дребния инвеститор това е трудна задача.

Ами, не съвсем. Нека видим защо.

Добив на Биткойн в облака – реална алтернатива

Както вече споменахме, крипто майнингът се премести в облачното пространство, като има не една причина това да се случи.

 • Облачният добив позволява спестяване на ресурси и намалява началните инвестиции – добивът в облака намалява нуждата от закупуване на скъпо оборудване и плащане на големи сметки за електроенергия. Инвеститорите просто наемат изчислителна мощ от облачни услуги, което намалява бариерата за вход и облекчава участието в мрежата.
 • Предлага гъвкавост и скалируемост, което позволява оптимизация на ресурсите в реално време – oблачният добив предоставя гъвкавост при скалирането на ресурси в зависимост от нуждите на инвеститорите. Това позволява на миньорите да оптимизират своята дейност в реално време, като подобряват ефективността и рентабилността.
 • Намалени хардуерни рискове – Облачният добив намалява риска от загуба на инвестиция поради хардуерни неизправности. Това прави копаенето по-достъпно и с по-нисък риск за индивидуални инвеститори.

Stake-To-Mine – новата концепция на Bitcoin Minetrix, която може да спечели инвеститорите

Решения, които могат да неуспехи настоящи проблеми винаги са добре посрещани от общността. В случая на Bitcoin Minetrix, проблемите не са един или да за решаване.

Облачният добив на Биткойн се явява страхотна опция, когато е изпълнена от професионалисти, но в някои случаи измамници вземат големи депозити, които не водят до нищо хубаво. Високи комисиони пък също могат да изядат печалбите на инвеститорите, което опорочава цялата идея зад облачния майнинг.

Stake-To-Mine – най-доброто от два свята

Stake-To-Mine концепцията комбинира най-доброто от добива на Биткойни, като същевременно се обвързва с консенсусният механизъм на Етериум – Proof-of-Stake (PoS), за да предостави бърза скалируемост, ниски цени за транзакциите и улеснен и справедлив добив.

Как се реализира концепцията?

 1. Инвеститорите закупуват токени $BTMTX от сайта на предварителната продажба
 2. Вкарват ги в стейкинг пула на Bitcoin Minetrix
 3. Стейкинг наградите служат като добивни кредити, които ще се използват за копаене на Биткойн.
 4. Инвеститорите ще генерират пасивен доход от крипто инвестицията си.

Как да закупя Bitcoin Minetrix?

Бързо и лесно можете да закупите токени, като не ви трябва регистрация в платформа. Няма и такси за инвестиция. Нека видим как да го направите в няколко стъпки:

 1. Посетете сайта на Bitcoin Minetrix
 2. Определете каква сума искате да инвестирате (средната инвестиция към момента е $409)
 3. Купете токени
 4. Сложете ги в стейкинг пула
 5. В края на предварителната продажба ще можете да заявите своите токени

Често задавани въпроси

Каква е цената на Bitcoin Minetrix?

Цената по време на предварителната продажба е $0.011, като ще ще повишава с времето. 

Каква е разликата между токени и добивни кредити?

$BTCMTX е ERC-20 токен, който се използва за изплащане на дяловете на всеки инвеститор. Токените се изгарят в екосистемата, като в замяна се получават ресуриси за облачен майнинг. Няма максимален лимит на добивните кредити.

Защо Bitcoin Minetrix е много по-добра алтернатива на традиционният облачен добив на Биткойн?

Bitcoin Minetrix използва децентрализирания подход, който е използван от блокчейнът на Етериум, за да верифицира стейкинг токените и да ги разпредели справедливо. Всички инвеститори имат достъп до транзакциите, за да се предотврати ниско изплащане на дивиденти или измами, които се срещат в индустрията.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

История на цената на Bitcoin, прогнози за цената на Chainlink и Meme Moguls

През последните две години пионерската криптовалута Биткойн претърпя значителна корекция, както и останалата част от крипто пазар, включително Chainlink.

декември 2, 2023 15:22 3 мин. четене

Преглед на алткойнът, който привлича погледите на Solana (SOL) и Binance Coin (BNB) китовете

Определени алткойни привличат вниманието и интереса на крипто китовете на процъфтяващия пазар на дигитални активи.

декември 2, 2023 13:58 3 мин. четене

Предстоящо вълнение: Водещ криптоаналитик прогнозира, че цената на Dogecoin (DOGE) ще скочи до $1

Хората се вълнуват от неотдавнашната прогноза, в която се твърди, че цената на Dogecoin (DOGE) може да достигне $1, но дали тази прогноза не е прекалено оптимистична предвид настоящите пазарни условия?

декември 2, 2023 12:00 3 мин. четене

Еволюция на дигиталната валута: Фокус върху Ethereum и VC Spectra

В постоянно развиващия се пейзаж на дигиталните валути две имена се открояват със своите иновативни подходи и потенциал за бъдещ растеж: Ethereum (ETH) и VC Spectra (SPCT).

декември 2, 2023 9:46 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Копаене на криптовалути: Облачен добив на Биткойн – мисия възможна с Bitcoin Minetrix”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.