НАЧАЛО Други

Конфликтът между Израел и Палестина създава значително търсене на долара

октомври 9, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Конфликтът между Израел и Палестина създава значително търсене на долара

Продължаващият конфликт между Израел и Палестина доведе до нестабилност в Близкия изток. В понеделник азиатските фондови пазари отбелязаха значителен спад.

Индийският индекс Sensex спадна с 500 пункта, японският Nikkei се понижи със 100 пункта и дори китайският фондов пазар показа загуби.

На 9 октомври 2023 г. се наблюдава голямо търсене на щатския долар. Зелените пари се засилиха спрямо валутите на всички останали държави от БРИКС. Сега американският пазар се счита за сигурно убежище предвид ескалиращото напрежение в Близкия изток, което продължава да тревожи инвеститорите.

Доларовият индекс (DXY) достигна връх от почти 107 пункта, отбелязвайки близо 4.52% увеличение през последните три месеца. Потенциалът на щатския долар за по-нататъшно нарастване се подсилва от продължаващия конфликт.

Източник: MarketWatch

Както институционалните, така и чуждестранните инвеститори вече гледат на щатския долар като на сигурен актив. Те пренасочват средства от Близкия изток и ги пренасочват към инвестиции, базирани на долара. В резултат на това зелената валута се радва на голямо търсене на валутните пазари.

[readmore id=”91372″

В последно време щатският долар изпреварва всички валути на страните от БРИКС, както и златото, петрола и други суровини. Добрите резултати на пазара на труда допринесоха за успеха на щатския долар и сега той е само на осем пункта от достигането на най-високата си точка през март 2023 г.

По-рано тази година щатският долар достигна връх от 114 пункта и има потенциал скоро да надмине този исторически максимум.

Усилията на държавите от БРИКС да отслабят щатския долар се оказаха неефективни, особено в светлината на продължителния конфликт.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Конфликтът между Израел и Палестина създава значително търсене на долара”
  1. ^^©∆@,

    Много се радвам за тази новина!
    Това означава, че заради скъпия долар, САЩисия ще намали износа си, икономиката ѝ ще се забави, ще настъпи криза, която ще стопи възможностите на ционизма да разпалва конфликти по целия свят, което от своя страна ще доведе до разпадането на тази престъпни ционистка организация и постигане на траен мир на цялата планета.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.