НАЧАЛО Финтех

Компания за крипто инфраструктура почти учетвори оценката си за шест месеца

януари 31, 2022 12:31 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компания за крипто инфраструктура почти учетвори оценката си за шест месеца

Платформата за крипто попечителство Fireblocks е вероятно “най-успешната и най-малко известна компания в блокчейн пространството”, както е описано от нейния съосновател и главен изпълнителен директор Майкъл Шаулов.

Компанията обяви, че сега е най-ценният доставчик на инфраструктура за цифрови активи в света, след като получи оценка от $8 милиарда, почти четири пъти по-висока от сумата по време на своята серия D преди шест месеца.

Новата оценка идва във връзка с кръга на финансиране от серия E на Fireblocks, в който събра $550 милиона от група инвеститори, ръководена съвместно от D1 Capital Partners и Spark Capital. Други участници в кръга включват General Atlantic, Index Ventures, Mammoth, фонда за растеж на Alphabet CapitalG, Altimeter, Iconiq Strategic Partners, Canapi Ventures и Parafi Growth Fund.

Последният кръг довежда общата сума на Fireblocks, набрана от началото на 2018 г. до малко над $1 милиард.

Продуктът му позволява на финансовите институции, включително Bank of New York Mellon, BlockFi и eToro, да предоставят директно попечителство на цифрови активи. Fireblocks поддържа попечителство в 25 различни блокчейна, според Шаулов.

Fireblocks се разраства бързо през 2021 г., увеличавайки клиентската си база от 100 на 800 и удвоявайки активите, осигурени на платформата си, до $2 трилиона, каза Шаулов. Приходите също така нараснаха с 600% през годината, завършвайки с цифра между 50 и 100 милиона долара, въпреки че Шаулов отказа да сподели конкретни цифри.

Двама от най-големите конкуренти на Fireblocks в инфраструктурното пространство за съхранение на криптовалути бяха придобити миналата година, каза Шаулов. PayPal купи Curv през март, а крипто борсата Coinbase придоби базираната в Израел Unbound Security през ноември, така че компанията не смята никоя конкретна компания за свой пряк конкурент в този момент, добави той.

Fireblocks се отличава на пазара, като предоставя мрежа за взаимодействие на своите клиенти, като купуват и продават транзакции помежду си и поддържа широка гама от блокчейни и токени, каза Шаулов.

Компанията планира да използва приходите от последното набиране на средства, за да удвои своя екип от 300 души до края на 2022 г. с фокус върху наемането на инженери и специалисти по успеха на клиентите.

Fireblocks също така се надява да се разшири в нови страни в региони, включително Югоизточна Азия, Източна Европа и Африка, тъй като регулаторната среда в тези региони става по-благоприятна за крипто бизнеса. Четиридесет процента от клиентите на компанията днес са в САЩ, малко над 30% са в Европа и около 25% са в Азиатско-тихоокеанския регион, който Шаулов отбеляза, че е най-бързо развиващата се област за тях от 2020 г.

Не Пропускай: Все повече банки се насочват към крипто

Компанията току-що стартира предложения за попечителство на DeFi чрез протокола Aave Arc, версия на Aave, популярна сред финансовите институции, тъй като включва начини за лесно спазване на разпоредбите за борба с изпирането на пари.

Fireblocks също така предоставя стратегически консултации на клиенти, които искат да изградят своите възможности за цифрови активи, които вече използват неговата платформа за попечителство.

Мисля, че това, което наистина успяхме да разберем, е тази комбинация от висок клас сигурност и възможността да я разгърнем с клиента, но по доста прост начин за тях. Те контролират, но не е нужно да влагат много ресурси, за да започнат и работят, което е много подходящо за банки, които искат контрол, но нямат технически ресурси, за да могат да [управялват предлагат напълно функционално попечителство]”, каза Шаулов.

“Те могат да персонализират [нашия продукт] точно според техните политики и изисквания.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.