НАЧАЛО Биткойн

Компания на китайски милионер инвестира $24 милиона в Биткойн ETF

09.05.2024 7:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компания на китайски милионер инвестира $24 милиона в Биткойн ETF

Китайски милионер е направил сериозна инвестиция в акции в Биткойн спот ETF с последния си ход.

Monolith Management, инвестиционна фирма, базирана в Хонконг и създадена от бившия изпълнителен директор на Sequoia в Китай Чао Ши, декларира значителна инвестиция в Биткойн ETF-ът на BlackRock в неотдавнашното си заявление до Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ.

В подадената информация фирмата разкри притежание на стойност над $24 милиона в Биткойн ETF на BlackRock, който се търгува под символа IBIT. Тази инвестиция бележи петата по големина позиция на фирмата и надхвърля повече от два пъти дела ѝ в Meta, известна преди като Facebook и ръководена от Марк Зукърбърг.

Според същото подадено заявление първоначалните две инвестиции на Monolith Management са били в технологичните гиганти Nvidia и Microsoft. Чао Ши, който в продължение на много години е бил партньор в Sequoia Китай, създава Monolith Management като фонд, концентриран върху инвестиции в технологии.

Освен това IvyRock Asset Management, друг фонд, базиран в Хонконг, разкри в собствената си документация за SEC, че притежава спот ETF за Биткойн на BlackRock на стойност приблизително $19 милиона. Въпреки че спот ETF-ите на BTC бяха въведени наскоро на Хонконгската фондова борса, тези инструменти все още не са привлекли толкова много капитал, колкото американските им аналози.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Доналд Тръмп иска да спаси американската икономика с Биткойн

В скорошен разговор Тръмп попита Дейвид Бейли, главен изпълнителен директор на Bitcoin Magazine, за капацитета на Биткойн да се справи с дълга на нацията от $35 трилиона.

29.05.2024 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.