НАЧАЛО Други

Компания от портфолиото на Нанси Пелоси се изстреля на фона на войната в Близкия изток

октомври 31, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компания от портфолиото на Нанси Пелоси се изстреля на фона на войната в Близкия изток

В разгара на ескалиращото напрежение между Израел и Хамас финансовите анализатори следят отблизо въздействието върху световните пазари.

Едно забележително разкритие дойде от “Unusual Whales” на 9 октомври, като подчерта инвестиционните портфейли на политици, които изглежда са се възползвали от конфликта. Председателят на парламента Нанси Пелоси се класира на четвърто място в този списък.

Една от фокусните точки на интерес е инвестицията на председателя на парламента Пелоси в CrowdStrike Holdings (NASDAQ: CRWD) – американска технологична компания за киберсигурност, оценявана на около $44 милиарда. Секторът на киберсигурността често се сблъсква с повишено търсене по време на геополитически конфликти. Според наличните данни Пелоси притежава акции на компанията на стойност около $1 милиона.

Акциите, търгувани с марката CRWD, демонстрират значителен ръст през годината. В един момент те отбелязаха впечатляващо увеличение от 81% от началото на годината. Към 30 октомври ръстът леко се е забавил до 66.78% от началото на годината, което все пак е забележително, като се има предвид увеличението от 6.85% през последната година.

Първоначалната инвестиция на Пелоси е осъществена на 3 септември 2020 г., когато тя и съпругът ѝ закупуват акции на CrowdStrike на стойност $1 милион при приблизително $125 за акция.

След това придобиване CRWD е поскъпнала с приблизително 50%, което е довело до печалба от $500,000 за Пелоси. Тази информация, подкрепена от проследяването на акциите на Нанси Пелоси в Twitter, предизвика дискусии относно етичните последици от притежаването на акции от политици, които могат да бъдат повлияни от международни конфликти.

Тази ситуация подчертава сложното взаимодействие между политиката, глобалните събития и пазарната динамика. Докато някои възприемат инвестицията на Пелоси като стандартна пазарна операция, други повдигат въпроси относно уместността на избрани длъжностни лица да печелят от ситуации със значителни последици за сигурността и хуманитарната сфера.

Независимо от етичните дебати, финансовите данни са недвусмислени. Стратегическото позициониране на Пелоси в сектора на киберсигурността е донесло значителни финансови печалби, които съвпадат с периоди на повишено напрежение в чужбина.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.