НАЧАЛО Биткойн

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

21.05.2024 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

Откакто Биткойн достигна рекорден връх от $73,737 на 14 март, среброто се повиши с 33.4%, докато BTC падна с 9.5%, според данни на CoinGecko. Това рали увеличи пазарната капитализация на среброто до $1.83 трилиона, което с $500 милиарда повече от тази на Биткойн ($1.36 трилиона). За да може флагманската криптовалута да надхвърли текущата пазарна капитализация на среброто, тя ще трябва да се увеличи с около 40%, за да достигне $93,000, ако приемем, че други фактори останат постоянни.

В момента Биткойн се нарежда като деветия най-голям актив в световен мащаб, изоставайки след златото, Microsoft, Apple, Nvidia, Google, Saudi Aramco, Amazon и сега среброто.

Златото също се представи силно, поскъпвайки с 22.4% от 13 февруари, според Trading Economics, и в момента може да се похвали с пазарна капитализация от $16.4 трилиона.

Има разделени мнения сред експертите от индустрията по отношение на бъдещите движения на цената на Биткойн след новия му рекорд за всички времена през март.

Анализаторът Дилан Леклер отбеляза, че в исторически план Биткойн често удвоява стойността си в рамките на месеци след достигане на нови върхове, особено около халвинг събитията. Текущата пазарна капитализация на BTC обаче е значително по-голяма от предишните цикли (2020, 2016, 2012), което прави толкова бързи печалби по-предизвикателни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ще успеят ли Биткойн плащанията да намерят своето приложение?

Повече от десетилетие след като Сатоши Накамото създаде Биткойн, замислен като инструмент за електронни парични транзакции между равнопоставени потребители, преобладаващата му употреба в съвременната епоха до голяма степен не се различава от първоначалната – като средство за съхранение на стойност.

13.06.2024 9:30 2 мин. четене

Биткойн отсява “по-слабите миньори” преди да възобнови възходящата тенденция

Биткойн (BTC) в момента се намира във фаза на капитулация на миньорите, както отбеляза блокчейн анализатора Уили Ву.

13.06.2024 7:00 1 мин. четене

Биткойн отбеляза лека корекция след срещата на FOMC

Пазарите на криптовалути първоначално скочиха поради окуражаващите данни за CPI, но това беше краткотрайна печалба в резултат решението на FOMC за референтната лихва.

12.06.2024 23:43 1 мин. четене

Цената на Биткойн може да се срине до $62,500 – ето защо

Хулио Морено, ръководител на отдел „Проучвания“ в CryptoQuant, потвърди, че на пазара на Биткойн има някои видими признаци на капитулация на миньорите.

12.06.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.